Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 15:49

Φοβικά σύνδρομα με την Αριστερά

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γιάννης Σινάπης

"Εγραψε" ο πρώην νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος στη συζήτηση για τον απολογισμό πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής. Μπορεί η εικόνα της παράταξής του να σημαδεύτηκε για μια ακόμα φορά από απουσίες, κάτι που επιβεβαιώνει το πρόβλημα συνοχής και ενδιαφέροντος για τα περιφερειακά δρώμενα, όμως η αρχική παρατήρησή του ήταν... όλα τα λεφτά, γιατί ήταν η πραγματικότητα: «Αν ακούσει κανένας τους λόγους του απολογισμού, θα θεωρήσει ότι ζει σ’ έναν παράδεισο».
Το σχόλιο του κ. Δράκου έγινε μετά τις τοποθετήσεις του περιφερειάρχη και όλων των αντιπεριφερειαρχών, που όλα τα παρουσίασαν πανηγυρικά, ελπιδοφόρα, αναπτυξιακά. Ακούστηκαν υπερβολές, χωρίς κανείς να αμφισβητεί τις προθέσεις και τις προσπάθειες... Κι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, λες και ήταν άλλος τόπος, έμοιαζε σαν να πρόλαβε να γυρίσει σελίδα αγκαλιάζοντας την ανάπτυξη, κόντρα στο γκρίζο και το μαύρο της χώρας!
Αλλά εκείνο που προξένησε τη μεγαλύτερη ίσως εντύπωση ήταν η επιμονή του περιφερειάρχη για την κατάσταση και την προοπτική αναφορικά με το πολιτικό σύστημα της χώρας που καταρρέει. «Το μεγάλο μας διακύβευμα είναι ο αστικός πολιτικός κόσμος να μη φυγομαχήσει - πράγμα το οποίο δε θα επιτρέψω να συμβεί»... είπε ο κ. Τατούλης. Και επέμεινε, επαναλαμβάνοντας το ίδιο πράγμα στη δευτερολογία του.
Τέτοια φοβικά σύνδρομα με την Αριστερά, που δείχνει δυνατή στις δημοσκοπήσεις σήμερα, γιατί καρπώνεται το θυμό και την αγανάκτηση του κόσμου; Τόση ανησυχία για την κρίση και την άποψη του κόσμου;
Ευτυχώς για τον περιφερειάρχη και δυστυχώς για τον τόπο, η Αριστερά έχει αγκυλώσεις, χαοτικά διαφορετικές απόψεις και κομματικές προκαταλήψεις, που δεν την αφήνουν να κυριαρχήσει. Μια άλλη Αριστερά που δε φοβάται το καινούργιο, την πραγματικότητα και την αναζήτηση μέσα από συζητήσεις, θα έκανε καλύτερο και τον αστικό πολιτικό κόσμο... που δηλώνει έτοιμος για μεταρρυθμίσεις χωρίς να έχει κάνει την αυτοκριτική του και να έχει αναλάβει τις ευθύνες του για το κατάντημα της χώρας.