Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018 17:06

Αύριο κλαίνε!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αύριο κλαίνε!

 

 

Συνεδρίασε χθες το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας της  Π.Ε. Μεσσηνίας. Επρόκειτο μάλιστα για έκτακτη -πλην εδώ και 2-3 μέρες γνωστή- συνεδρίαση, από την οποία έλειπαν τα 4/6 των δήμων του νομού, καθώς παρόντες ήταν εκπρόσωποι μόνο από Μεσσήνη και Τριφυλία.

Οι Δήμοι Καλαμάτας, Πύλου – Νέστορος, Δυτικής Μάνης και Οιχαλίας για δικούς τους λόγους (που θα είχε πολύ ενδιαφέρον να τους μάθουμε) επέλεξαν να μη στείλουν κάποιον εκπρόσωπο. Νιώθουν πώς δεν απειλούνται από πυρκαγιές ή έχουν εξασφαλίσει επιχειρησιακή αυτονομία και είναι χάσιμο χρόνου ο συντονισμός, έτσι που γυρίζουν την πλάτη σε μια τέτοια συνεδρίαση;

Αξιοπερίεργη είναι και η απουσία -για μία ακόμα φορά- εκπροσώπου του ΔΕΔΔΗΕ, που αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, ενώ ορισμένοι τον... δείχνουν ακόμα και για την εκδήλωσή τους.

Φαίνεται λοιπόν πως ούτε τα όσα τραγικά έλαβαν χώρα προ ολίγων εβδομάδων στην Αττική είναι ικανά να πείσουν τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για τα... βασικά. Δηλαδή να δίνουν το "παρών" τουλάχιστον στις συσκέψεις, είτε μέσω αιρετών είτε μέσω υπηρεσιακών παραγόντων.

Ούτε φυσικά η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον αδόκητο χαμό του Παναγιώτη Καρατζέα αποτελεί δικαιολογία για τον Δήμο Καλαμάτας, ούτε και η διαχείριση της υπόθεσης με τους 36 μετανάστες για το Δήμο Πύλου – Νέστορος.

Εν τω μεταξύ, σε καμία περίπτωση ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει για την φετινή περίοδο, καθώς έχουμε ακόμα πολύ καιρό μπροστά και η προσοχή πρέπει να παραμείνει... στο κόκκινο.

Η αδιαφορία των αυτοδιοικητικών για τη χθεσινή συνεδρίαση είναι πάντως, στην πραγματικότητα, μεγαλύτερο ζήτημα από την αναμενόμενη πολιτική εκμετάλλευσή της από την περιφερειακή αρχή, στον αγώνα της... υπεράσπισης του έργου της από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018 14:30