Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 17:06

Υπάρχει ακόμα χρόνος για να γίνουν πράξη οι εξαγγελίες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Υπάρχει ακόμα χρόνος για να γίνουν πράξη οι εξαγγελίες

 

Μόνο καλά λόγια είχε να πει χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας για το νέο υπουργό Εσωτερικών Μεσσήνιο Αλέξη Χαρίτση.

Και ορθά του αναγνώρισε ότι ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ευεργέτησε το δήμο και την περιοχή με τις χρηματοδοτήσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και της κατασκευής του Ανοιχτού Θεάτρου της πόλης, καθώς και για τα 6 εκ. ευρώ για τους δρόμους στον Ταΰγετο.

Ομως, ο πρώτος τη τάξει πλέον υπουργός της κυβέρνησης οφείλει πολύ περισσότερα στη Μεσσηνία. Δεν πρόκειται για ρουσφέτια στον τόπο καταγωγής του, αλλά για τα πιο σημαντικά έργα στο νομό. Πρόκειται για εξαγγελίες που είχε κάνει και υποσχέσεις που είχε δώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην Καλαμάτα, στις 14 Ιουλίου 2017.

Το ρεπορτάζ της “Ε” ανέφερε τότε: “Τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) του έργου του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος, τη βελτίωση και ανακατασκευή του υπάρχοντος, εξετάζει η κυβέρνηση. Ενδιαφέρον υπάρχει από την ΕΤΕπ και για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας.

Αυτά επεσήμανε χθες σε συνέντευξη Τύπου, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης. Και σχολιάζοντας την ανακοίνωση του πρώην υπουργού Γιάννη Λαμπρόπουλου κατά της κυβέρνησης για τους δρόμους της Μεσσηνίας, υποστήριξε ότι «οι εκπρόσωποι προηγούμενων κυβερνήσεων δεν δικαιούνται να ομιλούν για την κατάσταση του οδικού δικτύου». Ο υπουργός, μάλιστα, εκτίμησε ότι το Καλαμάτα - Ριζόμυλος που μελετάται από τον υπουργό, θα είναι ώριμο το Σεπτέμβριο, πράγμα αδύνατο, καθώς στην καλύτερη περίπτωση αναμένεται να ωριμάσει μελετητικά το καλοκαίρι του 2018. Ενημέρωσε, ακόμα, ότι το έργο των αρδευτικών δικτύων στο Φιλιατρινό φράγμα θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ η χρηματοδότηση του εκσυγχρονισμού του δικτύου του ΓΟΕΒ εξετάζεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από εθνικούς πόρους.

Ο υπουργός είπε ότι το ίδιο ισχύει και για το  δρόμο Καλό Νερό - Τσακώνα, με στόχο να είναι ώριμος το φθινόπωρο. Ενημέρωσε ότι γίνονται συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με τον πρόεδρο και τα στελέχη της και είναι θετικοί για τη χρηματοδότηση έργων που δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από Κοινοτικά προγράμματα”.

Αυτά είναι που πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση, για να τηρήσει και ο υπουργός τις εξαγγελίες του. Και πρέπει να τεθούν άμεσα σε προτεραιότητα, ώστε να ωριμάσουν και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση και την κατασκευή τους. Και ας τα κάνει η επόμενη κυβέρνηση.

Ο υπουργός να ξέρει ότι θα του πιστωθεί ό,τι του αξίζει.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 15:07