Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2018 20:18

Αφαντη η στέγαση των υπηρεσιών σε δημόσια κτήρια

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Αφαντη η στέγαση των υπηρεσιών σε δημόσια κτήρια

Κάτι πήγε να κινηθεί στις αρχές του χρόνου με τη στέγαση των δημοσίων υπηρεσιών σε κρατικά κτήρια, για να σταματήσει η κατασπατάληση χρημάτων σε ενοίκια, αλλά η προσπάθεια έμεινε στην εκκίνηση.

Τότε είχε ανακοινωθεί πως ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ν. Παπαθεοδώρου ενημέρωσε τη βουλευτή Μεσσηνίας Γ. Κοζομπόλη ότι στο κτήριο του Ινστιτούτου Ελαίας, στην οδό Λακωνικής, πρόκειται να μεταφερθούν το Δασαρχείο Καλαμάτας και οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης, που τώρα στεγάζονται σε κτήρια με ενοίκιο, στις οδούς Υδρας και Αθηνών.

Εννέα μήνες μετά και δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, ούτε φαίνεται κάτι να κινείται. Η υπόθεση έμεινε στην ανακοίνωση, στην ενημέρωση και την... προοπτική υλοποίησης.

Το Ινστιτούτο Ελαίας παραμένει κενό αλλά οι συγκεκριμένες κρατικές υπηρεσίες εξακολουθούν να στεγάζονται σε ιδιωτικά κτήρια και το κράτος να πληρώνει ενοίκιο.

Σχολίαζα τότε πως “το θετικό είναι ότι υπάρχει επίσημη ενημέρωση - ανακοίνωση για τη μεταφορά των συγκεκριμένων υπηρεσιών σε κρατικό κτήριο. Σε κτήριο, που τουλάχιστον για τη μία υπηρεσία, το Δασαρχείο, υπάρχει φιλόξενο περιβάλλον, καθώς έχει παρελθόν και παρόν που σχετίζεται με τον πρωτογενή τομέα. Το αρνητικό είναι πως οι μετακινήσεις των υπηρεσιών αυτών στο συγκεκριμένο κτήριο θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και καιρό, μήνες και χρόνια πριν. Το ζητούμενο είναι να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση και κωλυσιεργία. Να μην αργήσει η μετακίνηση, να γίνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα μέσα στο 2018. Για να δώσει το μήνυμα ότι το κράτος έχει τη δική του συμβολή στον αγώνα της χώρας μας για την εξοικονόμηση πόρων, για την αξιοποίηση των δημοσίων κτηρίων στη στέγαση των υπηρεσιών του. Είναι ντροπή να συνεχίζεται η αδιαφορία και το κράτος να εξακολουθεί να σπαταλά χρήματα για τις υπηρεσίες του, ενώ διαθέτει δικά του κτήρια”.

Δυστυχώς, αλλά μόνο καθυστέρηση και κωλυσιεργία διαπιστώνεται. Κανένα μήνυμα πως το κράτος συμβάλλει στον αγώνα της χώρας μας για την εξοικονόμηση πόρων. Η αδιαφορία καλά κρατεί και το κράτος εξακολουθεί να σπαταλά χρήματα για τις υπηρεσίες του, ενώ διαθέτει δικά του κτήρια.

Στα λόγια έμειναν και οι δηλώσεις της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας ότι οι υπηρεσίες της Π.Ε. θα κατέβουν από τον 4ο όροφο και κάτω (είναι άδειος ο μισός 3ος, όπου λειτουργούσε η Πολεοδομία), για να ελευθερωθεί ο 5ος όροφος και να στεγάσει δημόσιες υπηρεσίες.

Η περιφερειακή αρχή ενδιαφέρεται να φύγει η κ. Αλειφέρη για να... αδειάσει το μεγάλο και άνετο γραφείο της στον 4ο όροφο. Το δημόσιο συμφέρον πάει περίπατο.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2018 16:43