Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 19:28

Στα όριά του λειτουργεί το ΕΚΑΒ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Μετ' εμποδίων και στο όριο λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό το ΕΚΑΒ Καλαμάτας. Οπως μαθαίνουμε μάλιστα, αφού με αρκετό κόπο βγήκε το καλοκαίρι, εδώ και λίγες εβδομάδες παροπλισμένα είναι δύο ασθενοφόρα που περιμένουν ανάδοχο για επισκευή μέσω... “Διαύγειας”.

Παράλληλα ουσιαστικά εκτός μάχης είναι τουλάχιστον ένα ακόμα ασθενοφόρο, το οποίο έχει βλάβη στο σύστημα κλιματισμού της καμπίνας των ασθενών και έτσι διαθέσιμα είναι 4 ασθενοφόρα -κι αυτά με αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα στην “πλάτη” τους.

Το γενικότερο πρόβλημα, που δένει τα χέρια των διασωστών του ΕΚΑΒ και στην πραγματικότητα τους αναγκάζει να δουλεύουν πάνω από τις ανθρώπινες δυνάμεις για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες των πολιτών, φαίνεται ότι είναι διαπιστωμένο, αλλά μπροστά από τα φώτα “όλα καλά”. Οταν όμως φθάσουν στα δημοσιογραφικά αυτιά τέτοιες καταγγελίες και όσο κάποια στόματα παραμένουν κλειστά, η συνείδησή μας ως επαγγελματίες αλλά και ως πολίτες δεν μας επιτρέπει να μην τα δημοσιοποιήσουμε. Είναι μάλιστα από τις καταστάσεις, που μακάρι να διαψευστούμε κι ας αναγκαστούμε να ζητήσουμε συγγνώμη. Μακάρι όλα να δουλεύουν… ρολόι.

Εκτός από τους εκπροσώπους του ΕΚΑΒ, δράση θα έπρεπε να έχει αναλάβει και η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, παρότι τυπικά δεν είναι εντός των δικών της αρμοδιοτήτων!

Εχει λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον να απαντηθούν ερωτήματα, όπως πόσα ασθενοφόρα είναι διαθέσιμα ανά βάρδια στη Μεσσηνία και ανά περιοχή και αν ο αριθμός των διασωστών και του λοιπού προσωπικού είναι τέτοιος, που επιτρέπει την ορθή λειτουργία του συστήματος σε επίπεδο νομού.

Η πρόθεση του προσωπικού να προσφέρει και πάνω από τις δυνάμεις του είναι δεδομένη, αλλά θα πρέπει να έχουν στα χέρια τους και τα κατάλληλα και επαρκή μέσα, που να τους διευκολύνουν για αυτό το σκοπό.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 16:03