Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 19:46

Η αποδοχή της αποδοκιμασίας στους δημοσιογράφους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Η αποδοχή της αποδοκιμασίας στους δημοσιογράφους

 

Τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχασαν την ευκαιρία στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, στο “Rex”, να εγκαινιάσουν τις ανοιχτές συνεντεύξεις. Τις συνεντεύξεις όχι παρουσία του λαού, αλλά των κομματικών μελών και φίλων, ανεξάρτητα από κόμμα κάθε φορά.

Προσωπικά, μετά από τόσα χρόνια στη δημοσιογραφία και αργά θα έλεγα, έχω φθάσει στο σημείο να μη λογαριάζω το ακροατήριο και να είμαι αποφασισμένος να υποβάλω τις ερωτήσεις μου, χωρίς να φοβάμαι, αν θα με στραβοκοιτάξει ή θα με κακοχαρακτηρίσει κάποιος κομματικός.

Αλλά άλλο το στραβοκοίταγμα και άλλο κομματικοί φίλοι να αποδοκιμάζουν τους δημοσιογράφους την ώρα που κάνουν τη δουλειά τους. Και να τους ζητούν, μάλιστα να αποχωρήσουν από την αίθουσα, να παρατήσουν τη δουλειά τους.

Και το  χειρότερο ήταν πως οι θερμοκέφαλοι δεν πήραν την απάντηση που έπρεπε από τα πρωτοκλασάτα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη. Μόνο η γραμματέας της Ν.Ε. Μεσσηνίας Μαρία Βεργινάδη επιχείρησε να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, μάλιστα, αποδεχόμενος την επίθεση στους δημοσιογράφους, μας ενημέρωσε για τις ανοιχτές συνεντεύξεις που γίνονται στην Αγγλία, παρουσία κόσμου.

Μπορεί να μην είμαι κοσμογυρισμένος και τόσο μορφωμένος, αλλά προφανώς αυτές οι συνεντεύξεις δε γίνονται παρουσία κομματικών θερμοκέφαλων και αβανταδόρων, έτοιμων να αποδοκιμάσουν, όταν δεν τους αρέσουν οι ερωτήσεις ή το ύφος των δημοσιογράφων.

Αντίθετα, μια τέτοια ανοιχτή συνέντευξη έζησα ως νεαρός συντάκτης και νέος στην “Ε”, τη δεκαετία του ‘90 στην πλατεία της Καλαμάτας, όταν προεκλογικά υποβάλαμε ερωτήσεις με έμπειρους συναδέλφους από τις άλλες δύο εφημερίδες της πόλης, στην κεντρική πλατεία, στον υποψήφιο δήμαρχο Χρήστο Μαλαπάνη, παρουσία  δημοτών από όλους τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς χώρους. Χωρίς να γνωρίζω αν είχε αντιγράψει Αγγλικές πρακτικές, είχε πρωτοπορήσει τότε ο αείμνηστος δήμαρχος.

Στο ”Rex” ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την ευκαιρία να αποδείξει στην πράξη ότι εννοεί τις προτροπές για ανοχή στη διαφορετικότητα και σεβασμό στη διαφορετική άποψη. Οταν εγκαλείς τους άλλους, πρέπει να δείχνεις στην πράξη ότι σέβεσαι και δεν αποδοκιμάζεις το δημοσιογράφο για τις ερωτήσεις και το ύφος του.

Και αυτό έπρεπε να το κάνουν ξεκάθαρο τα πρωτοκλασάτα στελέχη. Γιατί εκτιμώ ότι δεν συμφωνούσαν με τους θερμοκέφαλους πως στην Καλαμάτα υπάρχουν εγκάθετοι δημοσιογράφου.

Κλείνοντας, θυμήθηκα το “κακομοίρη” που μου είπε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξη Τύπου και “παπαγαλάκια” του έγραψαν μετά την επίθεση του εναντίον μου, ότι με “έσκισε”.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 14:31