Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010 00:45

Να γίνουν τα αυτονόητα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο νέος Δήμου Πύλου - Νέστορος είναι ελκυστικός, αναπτυσσόμενος, από τους πιο σημαντικούς οργανισμούς που δημιούργησε ο "Καλλικράτης". Εχει παρελθόν - συναρπαστική ιστορία, παρόν - φυσικές ομορφιές και μνημεία πολιτισμού και μέλλον - φοβερές προοπτικές ανάπτυξης. Αυτό το γνωρίζουν οι κάτοικοί του κι ελπίζουν σε καλύτερες μέρες. Η επένδυση της ΠΟΤΑ στο Ρωμανού που δούλεψε για πρώτη χρονιά φέτος, έκανε πιο γνωστή την περιοχή κι επιβεβαίωσε τις δυνατότητες για ανάπτυξη. Η δεύτερη μονάδα που ετοιμάζεται στη Γιάλοβα, θα φέρει ακόμα περισσότερο κόσμο στην περιοχή.

Οι άνθρωποι που μεγάλωσαν και παραμένουν στον τόπο τους, βλέπουν πως δημιουργούνται οι προοπτικές για να συνεχίσουν να ζουν και να δημιουργούν εκεί. Ομως, στην περιοχή λείπουν τα αυτονόητα και ο κόσμος περιμένει να γίνουν κάποτε από την Πολιτεία. Σύντομα, στα αμέσως επόμενα χρόνια και όχι στο απώτερο και απροσδιόριστο μέλλον. Συζητώντας με Πύλιους την Κυριακή, έξω από τα εκλογικά τμήματα και στην πλατεία κάτω από τον πλάτανο, διαπιστώνει κανείς ότι το μεγάλο τους παράπονο, η κυρίαρχη αγωνία τους, είναι η οδική πρόσβαση, ο δρόμος από την Καλαμάτα, από το αεροδρόμιο στον τόπο τους. Εδώ και χρόνια ακούνε για το έργο της βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου ή της χάραξης νέου σε κάποια τμήματα, όπως μετά το Χανδρινού, αλλά όλα αυτά παραμένουν στα λόγια, στις μελέτες, όπως τους λένε τελευταία. «Είναι απαράδεκτο να έχουμε ακόμα αυτό το δρόμο. Ερχεται ο επισκέπτης σε 2 ώρες από την Ευρώπη και κάνει 1 ώρα από το αεροδρόμιο. Σε δρόμο με στροφές, επικίνδυνο φθάνει στην Πύλο ζαλισμένος, ταλαιπωρημένος. Ερχεται από την Αθήνα σε 2 και κάτι ώρες με τον αυτοκινητόδρομο και στρίβοντας στο Ασπρόχωμα τρέμει η ψυχή του», μας τόνισαν χαρακτηριστικά. Και δεν έχουν άδικο. Να μην πούμε και για το δρόμο Πύλου - Μεθώνης, που παραμένει στενός και επικίνδυνος, όπως χαράχθηκε από το στρατηγό Μαιζόν το 19ο αιώνα.

Ο "Καλλικράτης" οφείλει να πιέσει, να διεκδικήσει και να δώσει τη λύση. Να αναγκάσει την Πολιτεία να κάνει επιτέλους το χρέος της για την περιοχή, να υλοποιήσει τα αυτονόητα. Αυτό περιμένει ο κόσμος της περιοχής. «Ενα νέο ξεκίνημα γι’ αυτόν τον έρημο τόπο, που του αξίζουν τόσα πολλά και του δίνουν τόσα λίγα», μας επεσήμανε χαρακτηριστικά κάτοικος της Πύλου.

 

Γιάννης Σινάπης

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011 12:46