Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 22:39

Ο “πολιτικός κατήφορος” και η “αδράνεια”

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Ο “πολιτικός κατήφορος” και η “αδράνεια”

 

“Ο πολιτικός κατήφορος του κ. Νίκα δεν έχει σταματημό” μας ενημερώνει η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, χρεώνοντας στον δήμαρχο Καλαμάτας ότι προχωράει ως “δικτάτορας” σε μεθοδεύσεις για “πολιτικό πραξικόπημα” και “σύσταση άτυπης αυτοδιοικητικής πολιτικής γιάφκας”.

Κατηγορεί ουσιαστικά στελέχη, που μέχρι χθες ήταν ταγμένα στο σύστημα Τατούλη, ότι λειτουργούν ως ανδρείκελα του Νίκα. Ουσιαστικά η ίδια στην προσπάθεια αποδόμησης της υποψηφιότητας Νίκα απαξιώνει σημαντικό μέρος στελεχών, που εδώ και χρόνια αποτελούσαν δομικά στοιχεία της παράταξης, της οποίας είναι υπαρχηγός.

Και μέσα σε όλα αυτά αλήθεια κ. Νικολάκου πότε ξεκίνησε ο πολιτικός κατήφορος του Νίκα; Μήπως από την ημέρα που δήλωσε υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου;

Λίγες ημέρες νωρίτερα μάλιστα ξανά η Ντίνα Νικολάκου ζητούσε την παραίτηση του δημάρχου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, καθώς “οδηγεί την Καλαμάτα σε αδράνεια”. Αναφερόταν προφανώς στο πολιτικό σκορποχώρι της δημοτικής ομάδας Νίκα, με φόντο τις επικείμενες εκλογές και τα στρατόπεδα που έχουν δημιουργηθεί.

Λίγα 24ωρα αργότερα όμως η ίδια η πραγματικότητα απαντάει στην περιφερειακή αρχή με το ίδιο νόμισμα, καθώς όπως όλα δείχνουν η παράταξη Τατούλη δεν έχει πλέον την πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αρκετούς μήνες πριν τις εκλογές. Κάτι, που προφανώς κατ' αντιστοιχία θα οδηγήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε αδράνεια και συνεπώς η παραίτηση είναι μονόδρομος!

Τα βιαστικά συμπεράσματα λοιπόν μάλλον σε... λούμπες μπορούν να οδηγήσουν και καλό πλέον θα ήταν οι μονομάχοι της Περιφέρειας να ξεκινήσουν την αντιπαράθεσή τους πάνω στα έργα που έχουν κάνει ή πρόκειται να κάνουν. Και έτσι θα βοηθήσουν τους ψηφοφόρους του Μοριά να αποφασίσουν αν θέλουν Τατούλη, Νίκα, Δέδε, Μπουντρούκα ή όποιον άλλον για την επόμενη ημέρα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης δεν μπορεί να διαφέρει και πολύ από το γενικότερο επίπεδο της πολιτικής, που έχει ασκηθεί εδώ και πολλά χρόνια από συγκεκριμένα πρόσωπα.