Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 20:11

Καλοί οι υποψήφιοι, αλλά περιμένουμε και τα προγράμματα...

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Καλοί οι υποψήφιοι, αλλά περιμένουμε και τα προγράμματα...

Σε καθημερινή βάση πλέον ανακοινώνονται από όλες τις πλευρές ονόματα υποψηφίων συμβούλων, που θα στελεχώσουν τα διάφορα ψηφοδέλτια στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Κίνηση απαραίτητη φυσικά για να αρχίσει να διαμορφώνεται η φυσιογνωμία του κάθε ψηφοδελτίου. Κάποια έχουν ηχηρά ονόματα από την αρχή και άλλα λιγότερο χτυπητά, που όμως στον χώρο που κινούνται έχουν ιδιαίτερη δυναμική.

Με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό συνδυασμών κάθε πρόσωπο που ανακοινώνεται δεν είναι απλώς ένα λιθαράκι στο χτίσιμο ενός ψηφοδελτίου, αλλά και μία εν δυνάμει απώλεια υποψηφιότητας από τα υπόλοιπα. Εκεί μάλιστα πόνταραν και όσοι έσπευσαν εδώ και καιρό να ανακοινώσουν τους πρώτους, όπως επίσης και για να κάνουν επίδειξη εκλογικής ετοιμότητας.

Σιγά-σιγά λοιπόν το παζλ συμπληρώνεται και φθάνει -αν δεν έχει έρθει ακόμα- η ώρα να αρχίσουμε να μαθαίνουμε και κάποια πράγματα για το πρόγραμμα του κάθε συνδυασμού. Και όταν λέμε για πρόγραμμα, δεν εννοούμε απλώς τις βασικές αρχές και θέσεις που όλοι λίγο πολλοί ανέφεραν από την πρώτη δημόσια ανακοίνωσή τους. Αλλά για συγκεκριμένες δεσμεύσεις επί των υπαρχόντων προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας, στην οποία απευθύνονται οι υποψήφιοι και την καθημερινότητα της οποίας σκοπεύουν να αλλάξουν.

Ιδιαίτερος είναι ο ρόλος αυτών που επιχειρούν να επανεκλεγούν, καθώς από τη μία το όποιο έργο τους είναι αυτό που τους έχει πιθανόν ήδη κατατάξει στη συνείδηση των ψηφοφόρων και από την άλλη θα πρέπει να πείσουν τι διαφορετικό έχουν να προσφέρουν για τα επόμενα χρόνια. Στο δεύτερο σκέλος μάλιστα φαίνεται ότι θα “πατήσουν” οι υπόλοιποι για να αποδομήσουν την μέχρι στιγμής προσπάθεια.

Κάποιοι όμως ίσως φοβούνται να βγουν από τώρα μπροστά με συγκεκριμένες θέσεις, καθώς -ελέω “Κλεισθένη”- δεν αποκλείεται να κληθούν να συνεργαστούν στην πορεία με παρατάξεις που εξ αρχής πρέσβευαν τα άκρως αντίθετα.

Ωστόσο η γλώσσα της αλήθειας και οι καθαρές εξηγήσεις είναι αυτά που, αργά ή γρήγορα, ελπίζουμε να επικρατήσουν και να δώσουν στις τοπικές κοινωνίες την ώθηση που πραγματικά χρειάζονται.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 18:04