Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 18:08

Αρχές που πρέπει να τηρηθούν και μετεκλογικά

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της υποψηφίας δημάρχου Καλαμάτας Ελένης Αλειφέρη: “Για να γίνω αντιληπτή: Υπευθυνότητα σημαίνει ότι όχι μόνο είμαι στην πρώτη γραμμή των πρωτοβουλιών για έργα, ανάπτυξη και προβολή του δήμου μας, αλλά βρίσκομαι πάντα δίπλα στον πολίτη, στην πρώτη γραμμή στις πυρκαγιές, στις πλημμύρες, στους σεισμούς, στους ανεμοστρόβιλους και όπου υπάρχει ανάγκη.

Αυτό σημαίνει ότι έχω ενεργήσει και έχω λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, έχω σχεδιάσει, έχω αναπτύξει τις κατάλληλες υποδομές, έχω προχωρήσει τα έργα που απαιτούνται, έχω θωρακίσει τον δήμο και τους κατοίκους του και αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί αν, παρόλα αυτά, κάτι δεν πάει καλά”.

Αναφορές - αρχές με τις οποίες δύσκολα μπορεί κανείς να διαφωνήσει και οι οποίες δεν πρέπει να μένουν στα λόγια. Οι αρχές αυτές επισημαίνονται προεκλογικά, όμως στην πράξη εφαρμόζονται αλά καρτ και αξιοποιούνται ανάλογα με τη θέση που βρίσκεται ο κάθε αιρετός.

Οταν ο υποψήφιος εκλεγεί δήμαρχος ή περιφερειάρχης, αναλάβει θέση ευθύνης και γίνει το κακό, τότε θα ξεχάσει τις προεκλογικές του αρχές. Θα αποποιηθεί τις ευθύνες του και θα ρίξει το φταίξιμο στον προηγούμενο δήμαρχο ή περιφερειάρχη ή στην κυβέρνηση που δεν χρηματοδοτεί αντιπλημμυρικά ή αντιπυρικά ή αντισεισμικά και ας μην είναι προτεραιότητες για τον ίδιο αυτά τα έργα. Η εμπειρία και η πρακτική όλων των προηγούμενων χρόνων έχει δείξει ότι δεν υπάρχει ένας αιρετός σε θέση εξουσίας, που να έχει αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί για το κακό, να έχει ζητήσει, τουλάχιστον, συγγνώμη. Η παραίτηση ούτε ως σκέψη δεν υπάρχει.

Για να μην κοροϊδευόμαστε και υποτιμούμε τη νοημοσύνη του κόσμου, για να έχουν αξία οι αναφορές - αρχές της υποψηφίας δημάρχου, θα πρέπει τα έργα που θα προλάβουν αυτά τα κακά, να τεθούν ως προτεραιότητες στη νέα δημοτική θητεία. Και δεν είναι ευθύνη ή χρέος της δημοτικής αρχής ή του δημάρχου που θα εκλεγεί. Με την απλή αναλογική και τις συνεργασίες – συμμαχίες που θα απαιτηθούν, είναι ευθύνη και χρέος της δεύτερης, της τρίτης και... βάλε παράταξης, να προτάξει τα έργα που θα θωρακίσουν το δήμο και θα προστατεύσουν δημόσιες υποδομές, περιουσίες και κυρίως ανθρώπους. Γιατί πετυχημένος είναι ο δήμαρχος που θα φροντίσει να προλάβει το κακό και όχι εκείνος που θα βρεθεί με συμπόνοια κοντά στους πληγέντες και θα ρίξει τις ευθύνες στους προηγούμενους.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 16:54