Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 13:41

"Λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα..."

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εφτασε κι αυτή η σχολική χρονιά στο τέλος της και από όλες τις σχολικές γιορτές, για ακόμη μια φορά ξεχώρισε η γιορτή λήξης του Ειδικού Σχολείου... Την ώρα που οι μικροί μαθητές βρίσκονταν πάνω τη σκηνή, δεν μπορούσαμε παρά να αναλογιστούμε όλα τα... highlights της χρονιάς που πέρασε. Το Ειδικό Σχολείο δεν πέρασε και λίγα. Μειωμένη χρηματοδότηση, καθυστερημένες πιστώσεις για όλες τις θέσεις του απαραίτητου προσωπικού, μία κλοπή, υπολογιστές και ηχητικά που έκαναν φτερά και σε όλα αυτά, έγινε γνωστή και η καταστροφή από φωτιά, του σπιτιού ενός από τους μαθητές.

Ευτυχώς η τοπική κοινωνία δεν άφησε το Ειδικό Σχολείο στην τύχη του. Φορείς, σύλλογοι και πάνω από όλα απλοί πολίτες έδωσαν από λίγα χρήματα ο καθένας, ώστε να απαλύνουν όσο μπορούσαν τις δυσκολίες του σχολείου. Αρκετά χρήματα συγκεντρώθηκαν και για το σπίτι του Γιώργου, και για το δεκατιανό των παιδιών που πήγαιναν στο σχολείο πεινασμένα, αλλά και για τον τεχνικό εξοπλισμό, τον κήπο και το καλοριφέρ.

Τις ξεπέρασε τις προσωρινές δυσκολίες το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας. Σε τέτοιο βαθμό, που μπορούμε να πούμε πως η λήξη της σχολικής χρονιάς, το βρίσκει πιο δυνατό από πριν. Πιο δυνατούς είδαμε και τους γονείς, αφού φέτος μετείχαν στη δική τους Ομάδα Γονέων του σχολείου και για πρώτη φορά, δέχθηκαν από τα στελέχη του σχολείου και αυτοί την απαραίτητη υποστήριξη, που τόσο έχουν ανάγκη.

Δεν ήταν λοιπόν τυχαία η εικόνα που είχαμε δει στην 1η μέρα λειτουργίας του σχολείου, τον περασμένο Σεπτέμβρη. Στην αυλή του σχολείου, δύο μαθητές, που μέχρι πέρυσι κινούνταν μόνο με ειδικό αμαξίδιο, φέτος είχαν σηκωθεί στα πόδια τους, μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες και επεμβάσεις. Κάτι έδειχνε αυτό, όχι μόνο για τα ίδια τα παιδιά, που για πρώτη φορά έτρεχαν όλο χαρά ανάμεσα στους συμμαθητές τους, αλλά για το Ειδικό Σχολείο και τα άτομα με αναπηρίες γενικότερα.

Καλό καλοκαίρι παιδάκια μας!