Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Μαϊος 2019 16:20

Τέτοια αβεβαιότητα δεν έχει ξαναζήσει εκλογικά ο Δήμος Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Κυριακής, και όλοι στην Καλαμάτα ζητούν από τους δημοσιογράφους να τους πουν τι γίνεται, τι... ξέρουν και δεν το λένε.

Κάθε μέρα που περνάει η πίεση γίνεται περισσότερη φορτική από τους γνωστούς μας, από τους συνδημότες μας που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ένας δημοσιογράφος δεν έχει εικόνα, για το πού περίπου κινείται ο καθένας υποψήφιος και ποιο είναι το δίδυμο που θα πάει στο δεύτερο γύρο.

Οταν κουβεντιάζεις βέβαια μαζί τους, αποδέχονται ότι τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα, με απλή αναλογική και με 10 υποψηφίους δημάρχους που προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους· με επικεφαλής να προέρχονται από ένα συγκεκριμένο χώρο, τη Ν.Δ. που κυριαρχεί εκλογικά στην περιοχή μας, αλλά και με πρόσωπα χωρίς κομματική αναφορά.

Μπορεί κανείς να πει με σιγουριά πόσο θα κοστίσει η διάσπαση και ποιον στηρίζει -αν τελικά στηρίζει κάποιον- ο Αντώνης Σαμαράς; Και αν το πει, δεν θα κατηγορηθεί για σκοπιμότητα και ιδιοτέλεια, για “πονηρή” υποστήριξη και χτύπημα κάτω από τη ζώνη;

Στον άλλο χώρο, ένας υποψήφιος έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στελέχη του κόμματος με αναγνωρισιμότητα είναι υποψήφιοι σε άλλους συνδυασμούς. Το ίδιο ισχύει και για το χώρο του ΚΙΝΑΛ, όπου πέρα από τη διάσπαση, δεν έχει και αξιόπιστα μετρήσιμη δυναμική.

Η μόνη εικόνα που υπάρχει προέρχεται από το “Στοίχημα” και αυτή είναι που επικαλούνται οι ευνοημένοι των προβλέψεων, ενώ την αμφισβητούν εκείνοι που έπονται, με τις μεγαλύτερες αποδόσεις.

Το βέβαιο της προεκλογικής περιόδου είναι ότι ο περισσότερος κόσμος δεν άκουσε προεκλογικά προγράμματα, προτάσεις για τα σημαντικά ζητήματα του δήμου. Η επιλογή των πιο πολλών θα γίνει με βάση την εικόνα που είχαν από την αρχή για τον καθένα υποψήφιο δήμαρχο, την εκτίμηση για τις δυνατότητές του να διοικήσει το δήμο, χωρίς να ξέρουν πού συμφωνούν ή διαφωνούν μαζί του ή αν υπάρχουν καλύτερες, πιο αποδεκτές προτάσεις από άλλον υποψήφιο.

Ρόλο θα παίξει το κόμμα, αλλά μεγαλύτερη επιρροή είναι ο αδελφός, ο φίλος και ο κουμπάρος που τελικά αποδέχθηκε πρόταση από υποψήφιο δήμαρχο (αν και ποτέ στον παρελθόν δεν το είχε σκεφτεί) - και η οικογένεια ή η κουμπαριά οφείλει να ακολουθήσει.

Τέτοια αβεβαιότητα και θολούρα δεν έχει ξαναζήσει εκλογικά ο Δήμος Καλαμάτας. Γι’ αυτό και οι ενοχλήσεις από υποψηφίους θα κρατήσουν μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Μαϊος 2019 16:07