Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 22:30

Η ανάγκη εκσυγχρονισμού των αστικών συγκοινωνιών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η ανάγκη εκσυγχρονισμού των αστικών συγκοινωνιών στην Καλαμάτα

 

Ενας χρόνος δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας προς τη Μικρή Μαντίνεια συμπληρώνεται αυτές τις ημέρες. Μια γραμμή, που άργησε πολλά χρόνια να μπει, αλλά κατά τα λεγόμενα και των εκπροσώπων του ΚΤΕΛ είχε αρκετά καλά αποτελέσματα τους πρώτους 12 μήνες της λειτουργίας της.

Μιλώντας προσφάτως στην “Ε” ο πρόεδρος Θανάσης Πατικόπουλος αναφέρθηκε στην καλή πορεία του δρομολογίου και παρατήρησε πως “και το χειμώνα η Μικρή Μαντίνεια βοήθησε και στήριξε τη γραμμή, όπως και κάτοικοι της Παλιόχωρας, αντίθετα με τη Βέργα που δεν την στηρίζει”.

Μήπως έχει έρθει πλέον η ώρα να ανοίξει μία σοβαρή συζήτηση για την επέκταση των αστικών δρομολογίων και προς άλλες περιοχές της Καλαμάτας (π.χ. Λέικα), αλλά και για πιθανή τροποποίηση των σημερινών γραμμών, ώστε να προσαρμοστούν στις σημερινές ανάγκες της πόλης;

Η υπόθεση αυτή, ενταγμένη πιθανόν σε έναν συνολικό συγκοινωνιακό - κυκλοφοριακό σχεδιασμό, θα πρέπει να είναι από τα πρώτα ζητήματα της δημοτικής αρχής του Θανάση Βασιλόπουλου, που αναλαμβάνει από την 1η Σεπτεμβρίου.

Δεν είναι δύσκολο να θυμηθούμε πόσα λέγονταν εδώ και χρόνια γύρω από την επέκταση του αστικού προς την ανατολική ακτή της Καλαμάτας, μέχρι να φθάσουμε σήμερα και να εκφράζεται ικανοποίηση για την πορεία της γραμμής.

Ενα καλό δίκτυο αστικών συγκοινωνιών μπορεί να φέρει λύσεις σε μία σειρά θεμάτων μίας πόλης. Ας ελπίσουμε λοιπόν τα επόμενα χρόνια να θυμόμαστε τη γραμμή 7 προς Βέργα - Μικρή Μαντίνεια ως την πρώτη επέκταση των αστικών συγκοινωνιών πέραν του κλασικού δικτύου όπως το γνωρίζουμε από τις δεκαετίες του '80 και του '90.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 19:53