Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 17:14

Ποιούν την νήσσαν

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 

Η Αστυνομία δεν είναι ο… μάγος που εξαφανίζει το έγκλημα. Η Αστυνομία λειτουργεί για να επεμβαίνει και να σταματάει το έγκλημα.

Στη Μεσσηνία πρόβλημα ξέρουμε ότι υπάρχει με ομάδες τσιγγάνων που ρημάζουν ό,τι βρίσκουν αφύλακτο ή διαθέσιμο. Βέβαια κλέβουν και πολλοί δικοί μας, όσο κι αν σας... σοκάρει η ιδέα έτσι είναι, αλλά οι Ρομά (κατά το πολιτικώς ορθό) το έχουν ως κύρια επαγγελματική ασχολία, όπως όλοι οι απόκληροι του κόσμου τούτου. Στο θέμα μας τώρα, οι κλεψιές των Ρομά θα φανερωθούν όταν εξιχνιαστούν ή τηλεφωνήσει στην εφημερίδα κάποιος παθών. Εστω, ας πούμε ότι η Αστυνομία δεν κάνει κοινωνική πολιτική για να δίνει τέτοια στοιχεία στη δημοσιότητα, παρά τα συγκεντρωτικά στατιστικά δύο φορές το χρόνο. Ομως, η Αστυνομία βγάζει δελτία Τύπου κατά κόρον για… τσιγαριλίκια και 2 φυτά χασίς ή τη μικροποσότητα που θα καπνίσει μια παρέα 5 πιτσιρικάδων που έπιασε η ΟΠΚΕ σε νυχτερινή περιπολία. Αντίθετα δεν θα βγάλει κανένα δελτίο για πιο βαρύνουσας σημασίας από τον ποινικό κώδικα αδικήματα, όπως είναι ένα σεξουαλικό έγκλημα, μια απόπειρα απάτης ή απάτη, ή όπως συνέβη αυτές τις μέρες, το περιστατικό με μια γυναίκα που κάρφωσε το μαχαίρι στο λαιμό του κουμπάρου της, συνελήφθη και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Και δεν θα μαθαίναμε τίποτα, αν ο ίδιος ο παθών δεν έβγαινε σε πανελλαδικό δίκτυο με το μαχαίρι καρφωμένο στο λαιμό!

Εγκλημα δεν είναι μόνο τα ναρκωτικά και παραβατικότητα δεν είναι μόνο οι κλοπές. Η Αστυνομία οφείλει να επανασχεδιάσει τις προτεραιότητές της γιατί πλέον άλλαξαν και οι ποινικοί κώδικες και πολλά αδικήματα δεν τιμωρούνται καν. Οπως οφείλει, για να περάσει στη σύγχρονη εποχή, να οργανώσει με το σωστό στελεχιακό δυναμικό τις υπηρεσίες της.

Και μια παρατήρηση: Οταν δεν μιλάς για το έγκλημα δεν σημαίνει κι ότι δεν υπάρχει. Πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι το να ποιεί την νήσσαν κανείς στις μέρες μας, που η πληροφορία διαχέεται ακαριαία;

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 14:31