Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 23:16

Ας ανοίξουν τα χαρτιά τους για το στρατόπεδο οι αιρετοί

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Ας ανοίξουν τα χαρτιά τους για το στρατόπεδο οι αιρετοί

 

Στις υψηλές θέσεις της επικαιρότητας εξακολουθεί να βρίσκεται το θέμα της αξιοποίησης του στρατοπέδου της Καλαμάτας ελέω και του μεταναστευτικού.

Από τη μία πληροφορίες έκαναν λόγο για οριστικό λουκέτο στο τέλος του τρέχοντος έτους, κάτι που “ξαναζέστανε” τις φωνές περί μετατροπής του σε κέντρο μεταναστών.

Στο ίδιο μοτίβο και δημοσιεύματα πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδων, που παρουσίασαν ότι στο εναλλακτικό πλάνο της κυβέρνησης είναι και η αξιοποίηση του χώρου για τον παραπάνω σκοπό μαζί και με ανάλογες δομές στην υπόλοιπη χώρα.

Χθες πάντως ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς σε συνάντηση με τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο δήλωσε: “Δεν υπάρχει σχεδιασμός της κυβέρνησης να δημιουργηθούν νέες δομές μεταναστών. Δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για μετατροπή του στρατοπέδου Καλαμάτας σε κέντρο μεταναστών”, μεταφέροντας τη δική του ενημέρωση ή τουλάχιστον κερδίζοντας λίγο χρόνο μέχρι τις οριστικές ανακοινώσεις.

Μέχρι τώρα πάντως αυτό που βλέπουμε είναι δηλώσεις αιρετών εκπροσώπων του νομού για το τι να μην γίνει ο χώρος του στρατοπέδου. Περιμένουμε όμως και τις αντίστοιχες προτάσεις για το τι τελικά να γίνει εκεί. Εξαίρεση αποτελούν ο πρώην υφυπουργός Αμυνας και βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, που για δικούς τους λόγους επιμένουν ο χώρος να αξιοποιηθεί για... στρατιωτικούς σκοπούς. Μήπως όμως έχει έρθει η ώρα να μιλήσουν και οι υπόλοιποι και έτσι να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για το αν επιθυμούν και αυτοί η συγκεκριμένη έκταση των 220 στρεμμάτων να παραμείνει στρατόπεδο, να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες ή αν βλέπουν κάποια άλλη χρήση επωφελή για την ευρύτερη περιοχή;

Δεν αρκεί πάντως να λέμε μόνο τι να μην γίνει, καθώς αυτή είναι συνήθως και η πιο εύκολη συνταγή. Εφτασε πλέον η ώρα όλο το “τραπέζι” να ανοίξει τα χαρτιά του, για να δούμε τελικά ποιοι έως τώρα μπλοφάρουν και ποιοι πραγματικά έχουν... δυνατό φύλλο και υπερέχουν.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 22:48