Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 19:22

Για να μην υπάρχει χώρος για... θαύματα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Η περιφερειακή αρχή Τατούλη το έκανε το... θαύμα της. Εδωσε άδεια για την εγκατάσταση συσκευής φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στην οδό Ψαρών, μπροστά από το 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, η συσκευή εγκαταστάθηκε, και εκ των υστέρων αποφάσισε να ζητήσει την έγκριση από το Δήμο Καλαμάτας.

Το... θαύμα αυτό αποκαλύφθηκε χθες στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, που κλήθηκε να επικυρώσει τα τετελεσμένα. Η αρμόδια υπηρεσία του δήμου, κάνοντας το καθήκον της, δεν γινόταν να κλείσει τα μάτια και να επικυρώσει το θράσος της πρώην περιφερειακής αρχής. Και αυτό γιατί στο σημείο που επελέγη για την εγκατάσταση της συσκευής το πεζοδρόμιο είναι στενό και δεν εξυπηρετεί τους πεζούς. Οι οποίοι, μάλιστα, τις περισσότερες μέρες του χρόνου είναι μικρά παιδιά (με τους γονείς τους), καθώς πρόκειται για σημείο μπροστά από δημοτικό σχολείο. Και όλα αυτά στον πιο πολύπαθο δρόμο της πόλης, την οδό Ψαρών, με τα πιο σοβαρά κυκλοφοριακά ζητήματα. Στο δρόμο όπου το διπλοπαρκάρισμα είναι κανόνας, αφού εκεί πριν το σχολείο βρίσκονται το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας και το Διοικητήριο Μεσσηνίας με όλες τις υπηρεσίες νομαρχιακού χαρακτήρα.

Η επιλογή του συγκεκριμένου σημείου για τη συσκευή φόρτισης μοιάζει με εκδίκηση της προηγούμενης περιφερειακής αρχής απέναντι στην πόλη, με σκοπό να ταλαιπωρήσει ακόμα περισσότερο τους πολίτες.

Η απόφαση που ελήφθη χθες, για μετακίνηση του σταθμού φόρτισης των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων λίγο πιο βόρεια, στο Διοικητήριο, βελτιώνει την κατάσταση όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πεζών, αλλά δεν είναι η ενδεδειγμένη, αυτή που βλέπει την Καλαμάτα στο μέλλον.

Επειδή, όπως αναφέρθηκε, αν όχι το 2023, πάντως το 2025 και το 2026 η πόλη θα έχει σε κάθε τετράγωνο έναν τέτοιο σταθμό, θα πρέπει η εγκατάσταση να γίνει με οργάνωση, με προγραμματισμό, με σχέδιο. Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που ξεκίνησε να εκπονείται οφείλει να ασχοληθεί και με αυτό το ζήτημα. Μαζί με τα ζητήματα των πεζοδρομήσεων, των μονοδρομήσεων, των θέσεων στάθμευσης, της ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου, του περιβαλλοντικού πάρκου του Νέδοντα, των διαδρομών των αστικών συγκοινωνιών, θα πρέπει να εξεταστούν και να προγραμματιστούν και οι θέσεις των σημείων φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Για να μην υπάρχει χώρος για... θαύματα από κάθε... πονηρό.

Γ.Σ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 17:40