Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 17:02

Τα λάθη που οδήγησαν στο φιάσκο του 5G

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Τα λάθη που οδήγησαν στο φιάσκο του 5G

Μεγάλες διαστάσεις πήρε τα τελευταία 24ωρα η υπόθεση του δικτύου 5G στην Καλαμάτα, με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για διακοπή της σχετικής σύμβασης με τη Wind.

Τα σχόλια ήταν ποικίλα, ανάλογα με την οπτική γωνία που αντιμετωπίζει ο καθένας το ζήτημα.

Για να φθάσουμε όμως στα όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στη συνεδρίαση, προηγήθηκαν σημαντικά λάθη από διάφορες πλευρές. Αρχικά από την εταιρεία Wind, που ως ανάδοχος του έργου στην Καλαμάτα (τα αντίστοιχα έργα έχουν αναλάβει η Cosmote στο Ζωγράφου και η Vodafone στα Τρίκαλα) και ακολούθως τόσο από την προηγούμενη όσο και από τη σημερινή δημοτική αρχή, που δεν φρόντισαν να ενημερώσουν τους πολίτες για το τι πραγματικά είναι το 5G και τι θα πρέπει μεσομακροπρόθεσμα να προσδοκούν από αυτή την τεχνολογία.

Στη συνέχεια φθάνουμε στη βραδιά της συνεδρίασης, όπου ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν κατάφερε να διασφαλίσει, ως οφείλει εκ της θέσεώς του, την ομαλή διεξαγωγή της. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει, επ' ουδενί, ότι δεν έπρεπε να δώσει -όπως έκανε- το λόγο σε εκπροσώπους πολιτών, αλλά έπρεπε όλο αυτό να γίνει βάσει του κανονισμού και χωρίς να “καπελώνεται” ο ρόλος των αιρετών δημοτικών συμβούλων.

Και πάμε τώρα στις δημοτικές παρατάξεις και ιδιαίτερα σε αυτές που τάχθηκαν υπέρ της διακοπής της σύμβασης. Ο βασικός λόγος για τον οποίο προκάλεσαν αυτή τη συνεδρίαση, ήταν οι όροι της σύμβασης, που όπως έχουν σημειώσει και κατά το παρελθόν, είχε ουσιαστικά μονομερές όφελος για την εταιρεία, χωρίς ανάλογα αντισταθμιστικά οφέλη για την πόλη. Και αντί να σταθούν πρωτίστως σε αυτό, παρασύρθηκαν από το γενικευμένο κλίμα κατά της σημερινής δημοτικής αρχής και, πιθανόν άθελά τους, ταυτίστηκαν με ακραίες απόψεις περί “πειραματόζωων”, “στείρωσης” και... μεταναστών, που εγγράφως κυκλοφόρησαν στην αίθουσα.

Εν ολίγοις οι λανθασμένοι πολιτικοί και επικοινωνιακοί χειρισμοί της αντιπολίτευσης αποπροσανατόλισαν την κουβέντα και έδωσαν δικαίωμα να δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις για όσα πραγματικά υποστηρίζουν, αλλά και για την γενικότερη εικόνα της περιοχής και των κατοίκων της.

Αλλωστε είναι γνωστό ότι ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεις την άποψή σου μπορεί τελικά να σε κάνει να χάσεις το όποιο δίκιο σου.

Σημείωση: Λυπηρό είναι πάντως το γεγονός ότι υπήρξαν εκατέρωθεν δημοτικοί σύμβουλοι, που δεν ήξεραν τι πραγματικά ψήφισαν.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 16:44