Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 18:10

Χρειάζεται τρέξιμο για το Καλό Νερό - Τσακώνα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 

 

Κινητικότητα φαίνεται να υπάρχει με το πολύπαθο οδικό τμήμα Πάτρα - Πύργος, με την “Ολυμπία Οδό” να δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον για την ανάληψη του έργου επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της ως συνέχεια του τμήματος Ελευσίνα - Πάτρα.

Αντίθετα στασιμότητα παρατηρείται στην υπόθεση του Καλό Νερό - Τσακώνα, που αναμφισβήτητα ενδιαφέρει πολύ τη Μεσσηνία. Ενδιαφέρον όμως, που ακόμα φαίνεται να παραμένει... φιλολογικό, καθώς δεν παρατηρούνται σοβαρές κινήσεις από επίσημους φορείς.

Σε παλαιότερα δημοσιεύματα είχαμε επισημάνει την παρατεταμένη σιωπή του προηγούμενου Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για το θέμα. Από την πλευρά της σημερινής περιφερειακής αρχής ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας προ ημερών δήλωσε: “Ο δρόμος Καλό Νερό - Τσακώνα θα ολοκληρωθεί μελετητικά, θα γίνει ως δημόσιο έργο. Για το κομμάτι από Πύργο μέχρι Καλό Νερό δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και από Πάτρα μέχρι Πύργο τα γνωρίζετε”.

Είναι όμως αυτή μία προοπτική, που μπορεί να καθησυχάσει τόσο την Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και άλλους φορείς, όπως τους ενδιαφερόμενους δήμους;

Μοναδική εξαίρεση η πρόσφατη παρέμβαση του Παναγιώτη Τσίγγανου στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, που ουσιαστικά ζήτησε την κινητοποίηση για τη διασφάλιση της εξέλιξης του έργου. Ενα έργο, το οποίο όμως θα πρέπει να στηρίξει όλη η Τριφυλία και σε αυτό θα πρέπει να συμβάλει και ο εμπορικός κόσμος.

Αλλωστε τα επόμενα χρόνια και εάν τελικά ο δρόμος προχωρήσει, ο οικονομικός χάρτης της περιοχής θα αλλάξει άρδην. Η Τριφυλία όχι απλώς θα συνδεθεί με τον αυτοκινητόδρομο του “Μορέα”, διευκολύνοντας την πρόσβαση των επισκεπτών, αλλά θα έρθει και πιο κοντά στην Καλαμάτα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η ολοκλήρωση του Πάτρα - Πύργος παρά τα... 40 κύματα που έχει περάσει αργά ή γρήγορα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με το Καλό Νερό - Τσακώνα, που χρειάζεται αγώνας ώστε κάποια μέρα όχι απλώς να δούμε μπουλντόζες, αλλά ο δρόμος να κυκλοφορείται κανονικά.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 18:30