Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 21:47

Αργούν οι ανακοινώσεις για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Για το 2020 φαίνεται να πηγαίνει η κάθοδος του υπουργού Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στη Μεσσηνία, όπου αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις κυρίως για τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο υπουργός έχει άλλα πιο σοβαρά θέματα και πιο σημαντικά έργα να ασχοληθεί, όπως είναι ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα - Πύργος και ο ΒΟΑΚ. Ομως, με τόσες επισκέψεις και συναντήσεις με βουλευτές της Μεσσηνίας, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και με δημάρχους θα πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει τη σπουδαία σημασία που έχει για τον τόπο μας ο συγκεκριμένος οδικός άξονας και η υλοποίηση του έργου.

Απλά θα υπενθυμίσουμε ότι στις 19 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαβεβαιώσει ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου, ενώ ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος είχε επισημάνει ότι το έργο κατασκευής μπορεί να ολοκληρωθεί σε μια τετραετία.

Επειδή οι διαβεβαιώσεις πρέπει να τηρούνται, πολύ περισσότερο όταν αφορούν χρονοδιαγράμματα σημαντικών έργων, εμείς θα επιμένουμε και θα είμαστε ενοχλητικοί για να γίνουν το συντομότερο οι ανακοινώσεις και να αρχίσουν να τρέχουν οι διαδικασίες και να μετρούν οι προθεσμίες.

Θα τονίσουμε ότι παραμένει σε εκκρεμότητα από το 2018 η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη βελτίωση - ανακατασκευή του υφιστάμενου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Η μελέτη που βρίσκεται εδώ και μήνες στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του υπουργείου Περιβάλλοντος και... αναμένεται στα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Μεσσήνης για ενημέρωση και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για γνωμοδότηση. Είναι η μελέτη που δεν... υπήρχε και η οποία εμφανίστηκε με... καθυστέρηση την 1η Αυγούστου, στο Δήμο Μεσσήνης. Εκείνη που... μαγείρευαν κι... έκρυβαν η δημοτική αρχή Τσώνη με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Θα θυμίσουμε ότι στον διεθνή διαγωνισμό - εκδήλωση ενδιαφέροντος του υπουργείου Υποδομών στις 2 Ιουλίου για το σπουδαίο αυτό έργο της Μεσσηνίας εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να αναλάβουν την κατασκευή και τη συντήρησή του για 30 χρόνια, οι 4 κορυφαίες τεχνικές εταιρείες παραχωρήσεων της χώρας μας και μια 5η σε συνεργασία με μεγάλη ισπανική εταιρεία.

Αν δεν υπάρξει κωλυσιεργία, μπορεί να μπουν... μπουλντόζες το 2021 και ο δρόμος Καλαμάτα - Μεθώνη να ολοκληρωθεί το 2025.