Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 13:09

Τι θέλει η κυβέρνηση για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τι θέλει η κυβέρνηση για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος;

Ανταπάντησε χθες ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης στον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Πετράκο, στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, για τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη.

Οι δύο πολιτικοί άνδρες διαφωνούν για τη χάραξη του δρόμου, πράγμα θεμιτό, καθώς ζούμε σε δημοκρατικό καθεστώς και ο καθένας μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Εδώ για τον ίδιο δρόμο διαφωνούν μεταξύ τους τοπικά στελέχη της Ν.Δ. και οι βουλευτές του κόμματος στο νομό, ο Μίλτος Χρυσομάλλης με τον Γιάννη Λαμπρόπουλο, ανοιχτά και ξεκάθαρα. Γι’ αυτό και η αντιπαράθεση μεταξύ δύο προσώπων με ριζικές πολιτικές διαφορές δεν εκπλήσσει.

Ομως, επισημαίνοντας το ζήτημα του έργου από την πολιτική και την κοινωνική του πλευρά θα τονίσω, για μια ακόμα φορά, την ευθύνη του υπουργού Υποδομών και ευρύτερα της κυβέρνησης. Από τον Ιούλιο κυβερνάει η Ν.Δ. και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει, δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τι θα κάνει με το πιο σημαντικό έργο της Μεσσηνίας. Από τον Οκτώβριο η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Μεσσηνία περιμένουν τον υπουργό να έρθει να κάνει ανακοινώσεις. «Αφαντος» ο υπουργός. Η μοναδική επίσημη ενημέρωση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν για μήνες οι ανακοινώσεις του βουλευτή Γ. Λαμπρόπουλου, μετά τις επαφές που είχε με τον... άφαντο υπουργό. Τις ανακοινώσεις αυτές αμφισβήτησε ο συνάδελφός του βουλευτής Μ. Χρυσομάλλης.

Ο... άφαντος υπουργός μίλησε επίσημα με την απάντησή του στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση, δείχνοντας ότι έχει επιλεγεί η βελτίωση - αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου και όχι η παραλιακή χάραξη.

Ο Μ. Χρυσομάλλης, ωστόσο, επιμένει στην παραλιακή χάραξη και σημειώνει, ανταπαντώντας στον Θαν. Πετράκο: “Πραγματικά κ. Πετράκο, αν θέλετε να γίνει ένας σωστός δρόμος και όχι ένας δρόμος προβλημάτων για την τοπική κοινωνία, πρέπει να αφήσουμε στο παρελθόν τις εμμονές και την πολιτική εμπάθεια του κ. Σπίρτζη. Εύχομαι να μελετήσετε το έργο με τα μάτια της Μεσσηνίας”.

Οι εμμονές και η πολιτική εμπάθεια του κ. Σπίρτζη θέλουν, λοιπόν, τη βελτίωση - αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου στο τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Ο υπουργός και η κυβέρνηση Ν.Δ. τι θέλουν τελικά για το πιο σημαντικό έργο της Μεσσηνίας; Πότε θα το μάθει ο κόσμος της Μεσσηνίας; Ολα αυτά τα τραγελαφικά δεν είναι κοροϊδία για τους πολίτες του νομού;

 

Υ.Γ.: Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη βελτίωση - αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου στο Καλαμάτα - Ριζόμυλος δεν πήγε ακόμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, παρότι πήγε στις συναρμόδιες υπηρεσίες της Μεσσηνίας που καλούνται να εκφράσουν τις απόψεις τους για το έργο;

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 12:34