Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 17:37

Η σταύρωση μετά τα χειροκροτήματα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το βράδυ της Κυριακής ο κόσμος σε όλη την Ελλάδα -και στην Καλαμάτα- βγήκε στα μπαλκόνια  και χειροκρότησε το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη με τον φονικό κορονοϊό.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, με θάρρος, όπως το καθήκον επιτάσσει, με κίνδυνο να νοσήσουν και οι ίδιοι. Και κυρίως δήλωσε τη στήριξή του, τη συμπαράστασή του στον αγώνα που δίνουν.

Πριν αλέκτορα φωνήσαι… χθες κιόλας, δύο μέρες μετά, είχαμε τη σταύρωση, την καταδίκη του γιατρού που νόσησε. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμπολίτες μας “εκτέλεσαν” τον γιατρό, αξιοποιώντας πληροφορίες ως “δαιμόνιοι” δημοσιογράφοι - και ως “δικαστές” τον καταδίκασαν, χωρίς να του επιτρέψουν καν να απολογηθεί, να ακουστεί η άποψή του. Τα fake news που επικαλούνταν συνάδελφοί του δεν λαμβάνονταν υπόψη από τους “δικαστές”. Το λάθος του ήταν πως πήγε ταξίδι αναψυχής στην Ιταλία κι “έφερε από κει τον ιό”, σύμφωνα με τους κατηγόρους του.

Το πότε πήγε και το πότε γύρισε από τη γειτονική χώρα δεν έχει καμία αξία. Και αν πήγε στα μέσα Φεβρουαρίου, πώς γίνεται να κόλλησε 1 μήνα μετά τον κορονοϊό; Αυτό δεν το εξέτασαν οι “δικαστές” σε μια κοινωνία που θέλει... αίμα και θύματα.

Για να σοβαρευτούμε: Οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι ήρωες, γιατί όπως είναι ταγμένοι, δίνουν καθημερινά τη μάχη κατά του κορονοϊού, με αξιοσημείωτη πιθανότητα να νοσήσουν αρκετοί απ’ αυτούς. Γιατί σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 30% των υγειονομικών, πιθανότατα, θα νοσήσει. Με αυτό το ποσοστό, το δημόσιο σύστημα υγείας και το Νοσοκομείο Καλαμάτας μπορούν να αντεπεξέλθουν στον κορονοϊό, αλλά δεν είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρουν με τις άλλες σοβαρές ασθένειες.

Με την ελπίδα να μην καταρρεύσει, η στήριξη στο δημόσιο σύστημα υγείας δεν μπορεί να είναι ευκαιριακή, με χειροκροτήματα λόγω του φόβου από τον κορονοϊό.

Και μόλις περάσει ο εφιάλτης του κορονοϊού πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, των Παθολογικών Κλινικών, της Καρδιολογικής, των Μονάδων Εμφραγμάτων και Εντατικής Θεραπείας, καθώς και του μαγνητικού τομογράφου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 14:10