Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 17:46

Υπεύθυνη ενημέρωση και όχι φίμωση για την αλήθεια

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Υπεύθυνη ενημέρωση και όχι φίμωση για την αλήθεια

 

Υπάρχει σοβαρό ζήτημα ενημέρωσης από το Νοσοκομείο Καλαμάτας σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού σε τοπικό επίπεδο, για την οποία ο κόσμος αγωνιά και ανησυχεί.

Ακόμα και ο ακριβής αριθμός κρουσμάτων υγειονομικών στο ίδρυμα -των μοναδικών για την ώρα σε όλη τη Μεσσηνία- αμφισβητείται. Τα αθηναϊκά κανάλια που έχουν ενημέρωση από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, κάνουν λόγο για ένα κρούσμα και αναφέρουν πως το Νοσοκομείο Καλαμάτας δεν έχει υγειονομικούς σε καραντίνα, το μόνο σ’ όλη την Ελλάδα όπου γίνεται αυτό, ενώ έχει επιβεβαιωμένο κρούσμα. Εμείς οι δημοσιογράφοι της Καλαμάτας δεν ξέρουμε υπεύθυνα τι γίνεται στον τόπο μας.

Στο ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας υλοποιήθηκε η αλλαγή της στρατηγικής της κυβέρνησης και του ΕΟΔΥ ότι γιατροί που έχουν έρθει σ’ επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα δεν μπαίνουν σε καραντίνα. Με στόχο να μην κλείσουν ζωτικές μονάδες του δημόσιου συστήματος υγείας, όπως είναι η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στον υγειονομικό χάρτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ευθύνη για την απουσία ενημέρωσης δεν βαραίνει τη διοίκηση του ιδρύματος και τον διοικητή, ο οποίος έχει δεχθεί τις κατηγορίες και όλα τα πυρά. Οι πληροφορίες αυτές κάνουν λόγο για εντολές άνωθεν για φίμωση, για αφωνία και αλαλία που έχει επιβληθεί. Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες εξαφανίστηκε και η στοιχειώδης ανάρτηση - ενημέρωση που υπήρχε για τα αποτελέσματα των δειγμάτων που έχουν σταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι τα τοπικά μέσα ενημέρωσης πρέπει να κάνουν υπεύθυνα τη δουλειά τους, να  ενημερώνονται από τις αρμόδιες πηγές για την πραγματική εξέλιξη της πανδημίας στη Μεσσηνία. Να μην αναζητούν κρυφά και παρασκηνιακά πηγές στο νοσοκομείο, για να παρουσιάσουν την αλήθεια και να επιβεβαιώσουν ποιες από τις φήμες και τις διαδόσεις που κυκλοφορεί το “ράδιο αρβύλα”, είναι πραγματικές.

Δεν μιλάμε για τοπικό παράκεντρο, για τοπικό παραμάγαζο ενημέρωσης που φοβάται η κεντρική διοίκηση, αλλά για τη διαφάνεια, την αλήθεια, την αποφυγή στίγματος και την αλληλεγγύη, που επιδιώκει και η ίδια. Αντίθετα, με αφωνία και φίμωση κυριαρχούν οι φήμες και τα fake news, βρίσκει έδαφος η “ανθρωποφαγία”, εκτελούνται προσωπικότητες ανθρώπων, που αδιαφορώντας για τον εαυτό τους δίνουν τη μάχη για να σώσουν τους συνανθρώπους τους.

Ας το καταλάβουν όσοι επιλέγουν τη φίμωση και την απουσία υπεύθυνης ενημέρωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 15:55