Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 08 Μαϊος 2020 17:22

Δεν είναι εθνική υπόθεση ο έλεγχος της αισχροκέρδειας;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δεν είναι εθνική υπόθεση ο έλεγχος της αισχροκέρδειας;

“Η τιμή της πατάτας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έπειτα από παρέμβαση του Μίλτου Χρυσομάλλη”, αναφέρει σε δελτίο Τύπου ο Μεσσήνιος βουλευτής της Ν.Δ.

Καταγράφεται ότι “στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πατατοπαραγωγοί του νομού, σε σχέση με την τιμή της πατάτας, ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης επικοινώνησε με την ευρωβουλευτή της Ν.Δ. και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Ο Μεσσήνιος βουλευτής μετέφερε στην κ. Ασημακοπούλου την ενημέρωση που είχε το Σαββατοκύριακο από ομάδες πατατοπαραγωγών, σχετικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται στην τιμή της πατάτας, ζητώντας να μεταφέρει το ζήτημα στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης”.
Σε δελτίο Τύπου της ευρωβουλευτή αναφέρεται ότι “η κ. Ασημακοπούλου, ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα του Μίλτου Χρυσομάλλη, κατέθεσε σχετική ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μεταφέροντας καταγγελίες των παραγωγών πατάτας των Νομών Μεσσηνίας και Αχαΐας, σύμφωνα με τις οποίες, ενώ η πρώιμη πατάτα είτε μένει αζήτητη είτε πωλείται από τους παραγωγούς περίπου στα 0,25 λεπτά το κιλό, τελικά φτάνει στον καταναλωτή στα 1,25 ευρώ το κιλό. Η κ. Ασημακοπούλου ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τι προτίθεται να κάνει, προκειμένου να μην σημειώνονται μεγάλες και επιζήμιες για τον καταναλωτή αυξήσεις στις τιμές των αγροτικών προϊόντων σε σχέση με την τιμή πώλησης από τον παραγωγό και επιπλέον αν προτίθεται να δώσει κατευθυντήριες γραμμές προς τα κράτη-μέλη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα διάφορα φαινόμενα αισχροκέρδειας”.
Αρχικά, να σχολιάσω πως είναι καλοδεχούμενη κάθε ενέργεια στήριξης των πατατοπαραγωγών και της ανοιξιάτικης μεσσηνιακής πατάτας. Ομως, συγγνώμη, αλλά τον τόπο δεν τον κυβερνάει η Ν.Δ.; Το ελληνικό κράτος δεν είναι αρμόδιο να παρακολουθήσει και να αποτρέψει, να καταπολεμήσει φαινόμενα αισχροκέρδειας; Οι υπηρεσίες του (παλιού) υπουργείου Εμπορίου δεν είναι αρμόδιες να ελέγξουν και να πατάξουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας; Αλλαξε κάτι, μεταβιβάστηκαν οι αρμοδιότητες των ελληνικών ελεγκτικών αρχών στην Ευρωπαϊκή Ενωση και δεν το πήραμε χαμπάρι;
Αν ο Μεσσήνιος βουλευτής της Ν.Δ. θέλει να βοηθήσει πραγματικά τους πατατοπαραγωγούς και όχι για τις εντυπώσεις, θα πρέπει να απευθυνθεί στους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης και να τους ζητήσει να κάνουν το καθήκον τους. Οπως πρέπει να κάνουν όλοι οι βουλευτές, όλων των κομμάτων, αδιαφορώντας για το πολιτικό (κομματικό) κόστος.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Μαϊος 2020 17:06