Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 13 Μαϊος 2020 21:20

Ομηρος μιας “συμφωνίας” που μόνο κακό κάνει

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι υβριστικοί και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί δεν έχουν θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Πολύ περισσότερο, όταν αυτό συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη.

Το Συμβούλιο δεν είναι Βουλή με εικόνες από ψευτομαγκιές και φθηνά επικοινωνιακά σόου από βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Η εικόνα της περασμένης εβδομάδας δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν σύμβουλο, όχι μόνο στους “πρωταγωνιστές”. Γελοιοποιήθηκε ο θεσμός του ανώτατου συλλογικού οργάνου του δήμου. Ολα αυτά που ακούστηκαν δεν είχαν καμία σχέση με τα ζητήματα του δήμου και την προώθηση των συμφερόντων των πολιτών.
Τη μεγαλύτερη ευθύνη για την απαράδεκτη εικόνα την έχει ο δήμαρχος. Αυτός οφείλει ως πρώτος πολίτης να προστατεύσει το θεσμό, τη δημοκρατικότητα, την ηπιότητα και την ανταλλαγή επιχειρημάτων σε ευπρεπές επίπεδο. Πολύ περισσότερο, όταν ο “πρωταγωνιστής” είναι συνεργάτης του. Ο δήμαρχος ήρθε σε συμφωνία με τον Δημήτρη Κουκούτση και τον επέλεξε ως πρόεδρο του Συνδέσμου Υδρευσης. Οφείλει να δείξει ότι αυτός έχει πάνω το χέρι, ότι αυτός διοικεί, όπως τον επέλεξε ο καλαματιανός λαός. Οφείλει να συνετίσει, να επιπλήξει και να ζητήσει από το συνεργάτη του να πάρει πίσω τις ύβρεις. Δεν είναι μια ακόμα Τετάρτη, ένα ακόμα Συμβούλιο, όταν ο συνεργάτης σου ξεφεύγει και βρίζει. Και δεν είναι πολιτική κριτική ο χαρακτηρισμός “πολιτικός απατεώνας”.
Ατυχώς εκτιμήσατε, κύριε δήμαρχε, πως “βρέθηκε κάποιος που διακόπτει τους άλλους περισσότερο από σας”, από τον κ. Φαββατά. Γιατί ο συνεργάτης σας δεν είναι ενοχλητικός και υπερβολικός, όπως ο Δ. Φαββατάς, αλλά υβριστής. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι καφενείο ή γήπεδο ή άλλος χώρος εκτόνωσης και υβριστικών επιθέσεων.
Ο δήμαρχος οφείλει να επιβεβαιώσει στην πράξη ότι την ανοιχτή πρόκλησης συνεργασίας που έκανε μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής, και κυρίως μετά την εκλογή του, στις παρατάξεις των μειοψηφιών, την εννοούσε. Με ύβρεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία. Και το Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμος και ο τόπος χωρίς συνεργασία δεν μπορεί να πάει μπροστά.
Συγγνώμη, αλλά ο δήμαρχος φάνηκε αδύναμος, όμηρος μιας “συμφωνίας” που με τέτοια χαρακτηριστικά μόνο κακό κάνει.
Η πληγή της περασμένης Τετάρτης έμεινε. Ας ελπίσουμε ότι ο δήμαρχος κατάλαβε τη σοβαρότητα της πληγής, για να μην την πληρώσει ο τόπος.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Μαϊος 2020 19:18