Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 26 Μαϊος 2020 19:20

Η αδιαφορία για τα αδέσποτα, πρόβλημα για τα ζώα και τους ανθρώπους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Η αδιαφορία για τα αδέσποτα, πρόβλημα για τα ζώα και τους ανθρώπους

 


Εντονα είναι το τελευταίο διάστημα από πολίτες της Καλαμάτας τα παράπονα για τα αδέσποτα.

Κάθε εβδομάδα στην “Ε” φθάνουν καταγγελίες για περιστατικά παρενόχλησης ή ακόμα και επιθέσεων από σκυλιά, που κινούνται σε αγέλες.
Αυτό που οι περισσότεροι εντοπίζουν όμως είναι το κενό στη διαδικασία από την ώρα που ενημερώνουν τις Αρχές μέχρι και την όποια παρέμβαση τυχόν γίνεται. Συχνά λοιπόν τα ερωτήματα που μας απευθύνουν είναι “πού πρέπει να τηλεφωνήσω” ή “ποιος είναι αρμόδιος για να παρέμβει”.
Αρκετές φορές οι διαμαρτυρόμενοι απευθύνονται στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία τους παραπέμπει στη Δημοτική Αστυνομία και τούμπαλιν, ενώ άλλες φορές οι πολίτες παραπέμπονται απευθείας σε φιλοζωικά σωματεία, που όμως εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να ενεργήσουν επί της ουσίας σε όλα αυτά τα περιστατικά.
Μα θα πει κανείς, είναι δυνατόν να απασχολείται η Αστυνομία για τέτοια πράγματα την ώρα που οι δυνάμεις της δεν επαρκούν να καλύψουν επιχειρησιακά τη δημόσια ασφάλεια; Μήπως όμως και η μη εξεύρεση σοβαρών λύσεων και δομών γύρω από τα αδέσποτα δεν άπτονται από ένα σημείο και μετά της δημόσιας ασφάλειας;
Από τη μία οι όποιες επιθέσεις των συμπαθών κατά τα άλλα τετράποδων απειλούν την ακεραιότητα πολιτών και από την άλλη όσο δεν υπάρχει γενικευμένη μέριμνα για την καταγραφή, συγκέντρωση και περίθαλψη των αδέσποτων, τόσο μένει χώρος για να δράσουν αρρωστημένοι εγκέφαλοι και να τα βλάψουν.
Το θέμα με τα αδέσποτα εμπίπτει στον καθημερινό μας πολιτισμό και έτσι η Πολιτεία (εκφραζόμενη είτε κεντρικά είτε τοπικά) πρέπει να βάλει τάξη και να θέσει σοβαρές βάσεις για όλη αυτή την κατάσταση, που όσο παραμένει ανοιχτή, τα προβλήματα θα πολλαπλασιάζονται.

Υ.Γ.: Αφορμή για το παραπάνω στάθηκαν τα χθεσινά παράπονα αναγνώστριας από την οδό Αγίων Αναργύρων, η οποία κατήγγειλε τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν τις τελευταίες ημέρες από αγέλες σκύλων, που κυκλοφορούν στις εκεί γειτονιές. Κατήγγειλε μάλιστα ότι ένας εξ αυτών ήταν μέχρι πρότινος δεσποζόμενος, αλλά κάποιος κάτοικος από την ευρύτερη περιοχή επέλεξε να τον εγκαταλείψει στον δρόμο, ενώ σε συστάσεις γιατί το έκανε απάντησε -προφανώς ψευδώς- ότι “έτσι μου είπαν από τον δήμο”.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Μαϊος 2020 19:23