Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 19:57

Πίεση του Συμβουλίου για να φύγουν τα δέματα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τεκμηριωμένες και συγκροτημένες προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία της προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα Ταϋγέτου, μέχρι να ξεκινήσει η κεντρική διαχείριση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ, κατέθεσε ο Βασίλης Κοσμόπουλος.


Τέτοιες προτάσεις, συγκεκριμένες και ουσιαστικές, όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχουν καταγγελίες και διαμαρτυρίες για το έγκλημα (με ή χωρίς εισαγωγικά) στη Μαραθόλακκα, δεν είχαν κατατεθεί ξανά. Η διαφορά είναι ακόμα ότι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας γνωρίζει πολύ καλά το ιστορικό δημιουργίας της Μαραθόλακκας, γι’ αυτό και κατένειμε με ακριβοδίκαιο τρόπο τις ευθύνες για την κρισιμότητα της σημερινής κατάστασης, τονίζοντας τη σημασία του αποκλεισμού της ΜΟΛΑΚ.
Μετά τις προτάσεις αυτές το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να συζητήσει για τη Μαραθόλακκα. Να πάρει αποφάσεις, με βάση τις προτάσεις Κοσμόπουλου και το αίτημα του δημάρχου και να διεκδικήσει την υλοποίησή τους από την κυβέρνηση.
Να θυμίσω ότι στο τελευταίο Συμβούλιο ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει ζητήσει τη συνδρομή του υπουργού Περιβάλλοντος για λύση στο σοβαρό ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης στη Μαραθόλακκα από τα χιλιάδες δέματα σκουπιδιών. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι ο υπουργός μπορεί να λάβει απόφαση για τη μεταφορά των σκουπιδιών εκτός Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στην 6η πρότασή του ο Β. Κοσμόπουλος ζητεί “να υπάρξει τώρα η έγγραφη δέσμευση της Περιφέρειας ότι θα απομακρυνθούν τα σωρευμένα δέματα, όποιο και να είναι το κόστος το οποίο βέβαια οφείλει να αναλάβει αυτή”. Το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να ζητήσει τη μεταφορά των χιλιάδων δεμάτων σε νόμιμο χώρο για την επεξεργασία και την εναπόθεσή τους. Οπου, σε όποια Περιφέρεια της χώρας και αν βρίσκεται αυτός ο χώρος.
Το αίτημα του δημάρχου και η πρόταση Κοσμόπουλου πρέπει να γίνουν ένα, να αποτελέσουν κορυφαία πίεση και διεκδίκηση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να αντέξει η Μαραθόλακκα μέχρι να ξεκινήσει η διαχείριση της Περιφέρειας. Αλλωστε ο Δήμος Καλαμάτας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το αδιέξοδο στη Μαραθόλακκα και αυτή την κατάσταση πρέπει να την αξιοποιήσει, γιατί είναι πραγματική.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 18:37