Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 13:23

Το υπ. Υποδομών έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Το υπ. Υποδομών έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα

Το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Υποδομών με δικαίωσε την περασμένη εβδομάδα, που επισημαίνω κάθε φορά ότι απαιτείται συνεχής παρακολούθηση, παμμεσσηνιακό μέτωπο και συστράτευση για τα μεγάλα έργα του τόπου μας.

Στο δελτίο Τύπου με τίτλο “Δήλωση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή μετά από τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, στην Τρίπολη”, την Πέμπτη 16 Ιουλίου, αναφέρει:

Δεν αφήνουμε όμως πίσω τα οδικά έργα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι προχωράμε τις διαδικασίες για την αναβάθμιση του Ισθμού, για τη σύνδεση με αυτοκινητόδρομο του Ναυπλίου με το Αργος, αλλά και για το έργο για το οποίο μίλησε ο κύριος Βλάσης, την παράκαμψη των Λαγκαδίων. Πρόκειται για έργα που θα μελετήσουμε σωστά ώστε σε συνεργασία η Περιφέρεια και το Υπουργείο να καταφέρουμε να βρούμε χρηματοδότηση. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε και για το Γύθειο - Σπάρτη που είναι κι αυτό ένα έργο στο οποίο ολοκληρώνονται οι μελέτες, ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα ένταξής του στο ΕΣΠΑ/ΠΕΠ”.

Καμία αναφορά για τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, το σημαντικότερο έργο της Μεσσηνίας, που βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία και για την κατασκευή του οποίου έχουν δείξει ενδιαφέρον οι 5 από τις μεγαλύτερες ελληνικές τεχνικές εταιρείες. Ούτε κουβέντα για το δρόμο Καλό Νερό - Τσακώνα, το καταληκτικό τμήμα της Ολυμπίας Οδού που ανήκει και στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα.

Στο ίδιο δελτίο είναι άφαντο και το Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” που αποτελεί πύλη εισόδου για αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου.

Στο ρεπορτάζ του για την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο συνάδελφος Θανάσης Λαγός είχε γράψει: “Η διαδικασία για την προκήρυξη του διαγωνισμού παραχώρησης του Αεροδρομίου Καλαμάτας προχωράει και σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις. Στο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη αναμένεται να έχουμε ανάδοχο εντός του επόμενου 18μήνου, ενώ εξελίξεις για το Καλό Νερό - Τσακώνα θα έχουμε μετά την ολοκλήρωση του Πάτρα - Πύργος. Αυτά είπε για τα έργα της Μεσσηνίας ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων χθες στην Τρίπολη”.

Φορείς και αρχές της Μεσσηνίας οφείλουν αυτά που είπε ο υπουργός στις απαντήσεις του για τα έργα του νομού, να τα κάνουν ευαγγέλιο, να παρακολουθούν και να πιέζουν για να γίνουν πράξη.

Το Γραφείο Τύπου έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 13:25