Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 13:14

Η Μάνη ως ένα ενιαίο brand

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η Μάνη ως ένα ενιαίο brand

Ανοιχτή παραμένει η συζήτηση για την ενοποίηση της Μάνης, μίας περιοχής με άγρια ομορφιά και δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με μεγάλη ιστορία και με το ένα της πόδι να πατάει στη Μεσσηνία και το άλλο στη Λακωνία.

Κατά καιρούς η συζήτηση αυτή προσκρούει στα νομοθετικά κολλήματα, που δεν επιτρέπουν να υπάρχει ενιαίος δήμος, του οποίου η επικράτεια να μην βρίσκεται στην ίδια περιφερειακή ενότητα. Αυτό όμως είναι απλώς μία καθαρά γραφειοκρατική διαδικασία και δεν θα έπρεπε να στέκεται πραγματικό εμπόδιο στο ενιαίο πλασάρισμα της Μάνης.

Ισως έχει έρθει πλέον η ώρα οι δημοτικές αρχές Δυτικής και Ανατολικής Μάνης να κάτσουν μαζί στο τραπέζι και να οργανώσουν ένα πλάνο για τη δημιουργία ενός ενιαίου brand για τη Μάνη.

Μέσα από μία τέτοια προσπάθεια θα μπορέσουν να επιτύχουν αποτελεσματικότερη προβολή της ευρύτερης περιοχής, να καταγράψουν τις όποιες αδυναμίες υπάρχουν σε όλο το εύρος, αλλά και να ακούσουν οργανωμένα τους επαγγελματίες, με σκοπό να δημιουργήσουν ένα δυνατό τουριστικό προϊόν. Από τον Κάμπο Αβίας μέχρι το Γύθειο και από το Ταίναρο μέχρι τα νότια όρια του Δήμου Σπάρτης πρόκειται για μία πολύ μεγάλη περιοχή, που προσελκύει πολλούς επισκέπτες, αλλά που μπορεί να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική να προωθηθεί ο ενιαίος χαρακτήρας της και οι δύο δημοτικές αρχές να διεκδικήσουν από κοινού τη βελτίωση υποδομών, πρόσβασης κ.ά.

Ακόμα και σε δύσκολες περιόδους για τον τουρισμό, όπως αυτή που διανύουμε λόγω κορονοϊού, η Μάνη, όπως φυσικά και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, αποτελεί πρώτης τάξεως επιλογή για τους επισκέπτες, καθώς μπορούν μέσα σε λίγες ώρες και αποκλειστικά με δικά τους μέσα να την προσεγγίσουν, είτε αναζητούν απόδραση στη θάλασσα είτε σε ορεινό τοπίο.

Τα παραπάνω μπορεί να απέχουν αρκετά από τη θεωρία στην πράξη, αλλά ας κάνουν την αρχή οι δήμαρχοι Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας και Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος ξεκινώντας μία κοινή προσπάθεια για να δείξουν ότι πραγματικά η περιοχή τους μπορεί να πάει ένα βήμα παραπέρα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 12:38