Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 18:34

Ναυαρίνου: Το αποτυχημένο πείραμα να αποβεί χρήσιμο για το μέλλον

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το λάθος με τη μονοδρόμηση τμήματος της οδού Ναυαρίνου, που σε συνδυασμό με όλες τις υπόλοιπες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δημιούργησε μεγάλες δυσκολίες για μία εβδομάδα στην παραλιακή ζώνη, διόρθωσε τη Δευτέρα η δημοτική αρχή.

Τα όσα διαπιστώθηκαν τις ημέρες που εφαρμόστηκε η μονοδρόμηση, σε συνδυασμό με το “κράξιμο” που ακολούθησε, οδήγησαν τη δημοτική αρχή να κάνει πίσω. Εγκαίρως ευτυχώς, καθώς παρά το λάθος επικράτησε η λογική και όχι ο πολιτικός εγωισμός, που συχνά οδηγεί σε γιγάντωση του λάθους.

Και τώρα λοιπόν τι γίνεται; Παραμένει το πεζοδρομημένο τμήμα από την Ακρίτα ως τη Φαρών και οι επιμέρους μονοδρομήσεις σε Αύρας και Μεσογείων.

Από εκεί και πέρα όμως, αν δεν αξιοποιηθούν όλα τα δεδομένα, που λογικά συλλέχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από όσα έγιναν στη Ναυαρίνου, τότε την επόμενη χρονιά πιθανόν να γίνουν τα ίδια ή ανάλογα λάθη.

Είναι σίγουρο ότι από το μυαλό της δημοτικής αρχής δεν έχει φύγει η ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές στο παραλιακό μέτωπο και έτσι η ταραχώδης περασμένη εβδομάδα είναι μια καλή ευκαιρία να μην ξεχαστεί το θέμα μέχρι του χρόνου τον Μάιο.

Μεταξύ άλλων, τα ζητήματα που θα πρέπει να μπουν σε συζήτηση είναι η πραγματική χρησιμότητα μεμονωμένης πεζοδρόμησης μεταξύ Ακρίτα και Φαρών, η φορά των οχημάτων στη μονοδρόμηση (το Ανατολή - Δύση πιθανόν πάσχει), οι... παρενέργειες που έφεραν οι ρυθμίσεις σε κάθετους και παράλληλους δρόμους, αλλά και η εξασφάλιση χώρων στάθμευσης, όπου θα πρέπει να κατευθύνονται τα εκατοντάδες αυτοκίνητα, που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή κάθε καλοκαίρι.

Λάθη γίνονταν, γίνονται και θα γίνουν και στην πορεία, αλλά ελπίζουμε να είναι λιγότερα και πάντα έχοντας μάθει από τα παθήματα.

Το παραλιακό μέτωπο είναι μεγάλο κεφάλαιο για την Καλαμάτα και καλό είναι η πόλη να το δει σοβαρά.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 14:19