Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 14:02

Βανάκια άσπρα ή μαύρα στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Βανάκια άσπρα ή μαύρα που να απαγάγουν παιδιά δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.

Αυτό ενημερώνει “Το Χαμόγελο του Παιδιού” σχετικά με τις «αρπαγές» παιδιών, τους γονείς και τις οικογένειες που τρομοκρατούνται από αυτές τις ιστορίες. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Οργανισμός ξεκαθαρίζει τα εξής:

“Οπως έχουμε πολλές φορές ενημερώσει με την Αστυνομία για την παραφιλολογία που έχει διαδοθεί μέσω ψεύτικων αναρτήσεων και γεγονότων που επινόησαν κάποιοι, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα βανάκια άσπρα, μαύρα που να απαγάγουν παιδιά για όργανα κ.λπ. και τρομοκρατούνται οι οικογένειες και τα παιδιά. Εχουν υπάρξει μεμονωμένα περιστατικά που αφορούν ανθρώπους που προσπάθησαν να παραπλανήσουν παιδιά ή η φαντασία κάποιων παιδιών για διάφορους λόγους ότι κάποιοι προσπάθησαν να τα απαγάγουν, που αποδείχτηκαν ότι δεν ίσχυαν”.

Στη Μεσσηνία κατά διαστήματα εφευρίσκονται διάφορες τέτοιες ιστορίες οι οποίες διαχέονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σαν… ιός, τρομοκρατώντας τους γονείς που τις κοινοποιούν άκριτα και βέβαιοι ότι προστατεύουν τα παιδιά όλου του κόσμου, ενώ στην πραγματικότητα διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και πυροδοτούν τη φαντασία παιδιών. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι τα παιδιά δεν πρέπει να είναι ενημερωμένα και να ξέρουν πώς να αντιδράσουν στην περίπτωση που τα προσεγγίσει ένας ξένος. Ομως ο κίνδυνος περνάει στα παιδιά με τέτοιο τρόπο από τους γονείς τους, που πιστεύουν ότι κυκλοφορεί ένα βανάκι που θα τα αρπάξει.

Η πλούσια φαντασία ενός παιδιού και ο λανθασμένος τρόπος προετοιμασίας του για τον ενδεχόμενο κίνδυνο, μέσα από έναν μεγεθυντικό φακό και τον πανικό των μεγάλων, οδηγεί σε δήθεν αξιόπιστες καταγγελίες για απόπειρες αρπαγής παιδιών. Ενώ μετά από μεγάλο ή και μικρό χρονικό διάστημα αποδεικνύεται ότι αυτό που περιγράφει το παιδί και έχει στο μεταξύ ξεσηκώσει τους πάντες στην περιοχή, δεν συνέβη ποτέ. Κι όσο αυτό γίνεται πιστευτό και οι γονείς προειδοποιούν, ακολουθούν παρόμοιες περιγραφές από άλλα παιδιά για την απόπειρα αρπαγής τους…

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 12:23