Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 12:10

Οι εγωισμοί φρενάρουν τα μεγάλα ζητήματα του τόπου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οι εγωισμοί φρενάρουν τα μεγάλα ζητήματα του τόπου

Τελικά όλα φαίνεται ότι είναι επικοινωνία κι εντυπώσεις. Είναι ζητήματα εγωισμών και προβολής, και όταν αυτά κυριαρχούν είναι αδύνατο να υπάρξει συμφωνία και κοινή απόφαση.

Με τέτοιες λογικές μπορεί πρόσκαιρα να υπάρχουν επικοινωνιακά οφέλη και να κερδίζει μια παράταξη τις εντυπώσεις, χάνουν όμως η πόλη και οι πολίτες, τα μεγάλα ζητήματα του τόπου.
Αυτός είναι ο κανόνας κι έχει επιβεβαιωθεί στην πράξη με δραματικό τρόπο στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα:
Η συνεδρίαση για το 5G, οι συζητήσεις και η απόφαση που δυσφήμησε την Καλαμάτα στο πανελλήνιο. Και δεν ήταν οι “κακόβουλοι” δημοσιογράφοι που έφταιγαν.
Η μη απόφαση του Συμβουλίου για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος, όπου για το πιο σημαντικό έργο της Μεσσηνίας, το πιο αντιπροσωπευτικό συλλογικό όργανο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας κατάφερε να μην πάρει θέση.
Και ερχόμαστε στα αρχαία της Υπαπαντής, όπου ευκαιριακά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης οι μειοψηφίες βρέθηκαν πιο ισχυρές αριθμητικά και “νίκησαν” τη δημοτική αρχή, παίρνοντας τη “ρεβάνς” της συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη στις 26 Αυγούστου. Τότε που η δημοτική αρχή, κατάλληλα οργανωμένη και προετοιμασμένη, απέρριψε “πανηγυρικά” το ψήφισμα των μειοψηφιών.
Με λογικές μαχών και χαρακωμάτων την πληρώνει ο τόπος και τα μεγάλα ζητήματα που θέλουν συναινέσεις και αρραγή μέτωπα.
Οι όποιες πρωτοβουλίες είχε πάρει ο δήμαρχος το τελευταίο διάστημα με τη Διαπαραταξιακή και το ΕΜΠ πήγαν πίσω - και δεν είναι άμοιρος ευθυνών.
Μπορεί να επικράτησαν οι μειοψηφίες τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, αλλά νίκη της πόλης θα ήταν αν το θέμα της ανασκαφής και της ανάδειξης των αρχαίων της Υπαπαντής έπαιρνε 35 ψήφους, από όσο γίνεται περισσότερους συμβούλους που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση.
Με λογικές εντυπώσεων, τακτικισμών και εγωισμών τα αρχαία της Υπαπαντής θα παραμείνουν για πολλά χρόνια μπαζωμένα, θαμμένα, και όχι καταχωμένα για να προστατευτούν, όπως μας έλεγε το ΚΑΣ εδώ και χρόνια και απάντησε πρόσφατα η υπουργός, ακόμα και μέσα στη Βουλή.
Και αντί αυτή η αποκάλυψη της διευθύντριας Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας να προκαλέσει συσπείρωση και κινητοποίηση, στο Συμβούλιο λογάριαζαν τις εντυπώσεις κι έπαιζαν με τις λέξεις.
Κατώτερη των περιστάσεων δεν ήταν η εισήγηση των μειοψηφιών, αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο, με ευθύνη κυρίως της δημοτικής αρχής, που δεν πήρε ομόφωνη απόφαση για τα αρχαία. Ελπίζω αυτή η απόφαση να μην ακυρώσει τη δυναμική του σπουδαίου αυτού ζητήματος για την πόλη.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 11:50