Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 21:26

Ο “πόλεμος” κατά του φασισμού συνεχίζεται…

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Ο “πόλεμος” κατά του φασισμού συνεχίζεται…

 

Εγκληματική οργάνωση είναι με δικαστική απόφαση η Χρυσή Αυγή από το μεσημέρι της 7ης Οκτωβρίου.

Ημέρα ιστορική για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη με υψηλούς συμβολισμούς. Ημέρα κατά την οποία κερδήθηκε μία πολυετής μάχη απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό, αλλά όχι ο πόλεμος.

Μπορεί η έκβαση της πολυετούς δίκης της Χρυσής Αυγής να δίνει ένα ηχηρό… χαστούκι σε αυτούς που ενδυόμενοι τον μανδύα πολιτικού κόμματος κατάφεραν είτε να στρατολογήσουν μέλη, είτε να παραμυθιάσουν ψηφοφόρους ότι έρχονται ως σωτήρες της χαμένης τιμής του ελληνικού έθνους, ωστόσο η ωμή πραγματικότητα είναι ότι νοσταλγοί του ναζισμού και των ολοκληρωτικών καθεστώτων εξακολουθούν να κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Ο φασισμός και ο ναζισμός ως ιδεολογίες αλλά και οι φασίζουσες νοοτροπίες υπάρχουν και δυστυχώς θα συνεχίσουν να υπάρχουν στο μυαλό ατόμων, που εξακολουθούν να εμφορούνται από μισανθρωπία και υπερφίαλες λογικές φυλετικής υπεροχής.

Το μεγάλο στοίχημα της κοινωνίας είναι, πατώντας πάνω σε ιστορικές στιγμές όπως η 7η Οκτωβρίου, να μπορέσει να αποβάλει επί της ουσίας από την καθημερινότητα τις φασίζουσες συμπεριφορές και να ανοίξει τον δρόμο για ένα μέλλον, που ο άνθρωπος σεβόμενος πρώτα τον εαυτό του θα καταφέρει να δείχνει σεβασμό στον συνάνθρωπο ανεξαρτήτως καταγωγής, εμφάνισης, σεξουαλικού προσανατολισμού ή άλλων χαρακτηριστικών.

Μία μεγάλη και σημαντική “μάχη” έληξε νικηφόρα για τη Δημοκρατία, ο “πόλεμος” όμως είναι σε εξέλιξη και υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι ο φασισμός να πέσει!