Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 22:13

Τεράστιες ευκαιρίες από τον εναλλακτικό τουρισμό

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τεράστιες ευκαιρίες από τον εναλλακτικό τουρισμό

“Οσοι ξένοι έχουν επιχειρήσει πτήση στην Καλαμάτα μιλώντας μαζί τους έχουν εκφράσει την άποψη πως η πόλη μας αποτελεί ένα από τα δέκα καλύτερα σημεία για αλεξίπτωτο πλαγιάς σε όλο τον κόσμο” ανέφερε προσφάτως μιλώντας στην “Ε” ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Αερολέσχης Καλαμάτας Πέτρος Γύφτουλας.

Φράση, που από μόνη της δείχνει ότι ίσως έχουμε δίπλα μας έναν… θησαυρό αναξιοποίητο, ενώ παράλληλα φέρνει στο προσκήνιο για μία ακόμα φορά τις πολύ σημαντικές προοπτικές, που υπάρχουν γύρω από τον θεματικό τουρισμό.

Λίγο μετά το ενδιαφέρον ρεπορτάζ του συναδέλφου Τάσου Ανδρικόπουλου στην  “Ε” για τη δραστηριότητα με τα αλεξίπτωτα πλαγιάς στην Ανω Βέργα και για τη σημαντική δραστηριότητα, που αναπτύσσεται και με τις επισκέψεις και άλλων αερολεσχών, με ικανοποίηση διαβάσαμε τις εξαγγελίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για στήριξη της προσπάθειας ίδρυσης αεραθλητικού κέντρου στην περιοχή. Λίγα 24ωρα αργότερα επίσης ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος επιχείρησε πτήση με parapente εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του και παράλληλα τη διάθεση στήριξης και από πλευράς δήμου.

Και δεν είναι μόνο το αλεξίπτωτο πλαγιάς, που μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία παράλληλα με το αγαπημένο τους σπορ να γνωρίσουν και την περιοχή μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τα προηγούμενα χρόνια, επί της προηγούμενης περιφερειακής αρχής, έγιναν βήματα για τη θεσμοθέτηση του καταδυτικού πάρκου Τυρού στη Νότια Κυνουρία, δραστηριότητα που επίσης έχει πολλούς και φανατικούς φίλους και μπορεί και αυτή να λειτουργήσει ως… μαγνήτης. Πλάνα μάλιστα για αντίστοιχη δραστηριότητα υπήρχαν και για τον Μεσσηνιακό Κόλπο χωρίς ακόμα να έχουν τελεσφορήσει.

Αναμφισβήτητα υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού στην Πελοπόννησο, αρκεί τόσο η περιφερειακή αρχή όσο και οι κατά τόπους δημοτικές αρχές να αποδείξουν στην πράξη ότι επιθυμούν να κάνουν πραγματικά βήματα στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, με όποια μορφή κι αν αυτός εκφράζεται.