Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 22:20

Οι επιλογές κρίνονται στην πράξη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Στην πολιτική οι αποφάσεις και οι επιλογές κρίνονται στην πράξη. Αν η επιλογή δικαιωθεί, ο πολιτικός που την έκανε είναι πετυχημένος. Κερδίζει πόντους και ανεβαίνει στην εκτίμηση του κόσμου.

Αν η επιλογή διαψευστεί, ο πολιτικός απέτυχε και πέφτει στα μάτια του κόσμου. Ολα αυτά δεν είναι απόλυτα, εξαρτώνται και από τις πολιτικές πεποιθήσεις ή τις ιδεοληψίες του καθενός.

Οι συγκεκριμένες αναφορές αφορούν την επιλογή και την απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου να συνεργαστεί με τον δημοτικό σύμβουλο - πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση, που ήταν επικεφαλής παράταξης της μειοψηφίας.

Πέρσι τέτοιον καιρό για τη συνεργασία αυτή υπήρχαν αντιδράσεις και καταγγελίες από τις μειοψηφίες, που στρέφονταν κατά της επιλογής του δημάρχου. Στις 29 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε θυελλώδη συζήτηση που σύμφωνα με το ρεπορτάζ μου ολοκληρώθηκε στις 2 παρά 10 τη νύχτα, μετά από έντονες αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις ιδεολογικού χαρακτήρα και κομματικής ορθοδοξίας, το Σώμα με οριακή πλειοψηφία (17 ψήφοι υπέρ και 16 κατά, με ονομαστική ψηφοφορία) αποδέχθηκε ψήφισμα και καταδίκασε “την ακροδεξιά επιλογή της δημοτικής αρχής Καλαμάτας και συγκεκριμένα του δημάρχου Αθανάσιου Βασιλόπουλου, όπως εκφράστηκε με την ανάθεση θέσεων ευθύνης στον υπόδικο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτριο Κουκούτση”. Μάλιστα, ζήτησε με το ψήφισμα αυτό “την άμεση απομάκρυνσή του από τη διοίκηση του Δήμου Καλαμάτας” – αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό από το δήμαρχο.

Η πράξη, τα γεγονότα δικαίωσαν τις μειοψηφίες πανηγυρικά. Και λέω πανηγυρικά γιατί, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, κλείνοντας ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος είπε ότι “είναι δικαίωμά μου ποιον θα επιλέξω, και θα κριθώ από τους πολίτες”. Δήλωσε ακόμα πως “ο Δήμος Καλαμάτας λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί δημοκρατικά”. Προκαλώντας δε τις μειοψηφίες, ρώτησε “σε όλα τα άλλα πάμε καλά;” και πρόσθεσε: “Θα συνεχίσουμε με πολλή δουλειά. Δεν θέλετε να δώσετε τη στήριξη”.

Μετά από ένα χρόνο παρά κάτι, ο δήμαρχος υποχρεώθηκε να ζητήσει την παραίτηση του Δ. Κουκούτση από τις θέσεις ευθύνης στις οποίες ο ίδιος τον είχε ορίσει, και να ακυρώσει τη συνεργασία μαζί του, καθώς κρίθηκε ένοχος για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Η επιλογή του λοιπόν διαψεύστηκε, κρίθηκε αποτυχημένη στην πράξη – κι ως τέτοια μάλλον θα την κρίνει και η πλειοψηφία των πολιτών.