Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 19:40

Απαραίτητη η στήριξη του αθλητισμού

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Απαραίτητη η στήριξη του αθλητισμού

Καθημερινά χιλιάδες άτομα όλων των ηλικιών αθλούνται σε διάφορα σπορ στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας.

Το Δημοτικό Στάδιο, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους, κατακλύζεται από εκατοντάδες παιδιά. Αντίστοιχη εικόνα στην Τέντα και στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, όπου λειτουργούν ακαδημίες.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος σε πρόσφατη παρουσία του στο Στάδιο με αφορμή την αναπτυξιακή ημερίδα στίβου του Γ.Σ. Ακρίτα, δήλωσε ότι “ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει τον αθλητισμό” προαναγγέλλοντας την προμήθεια νέου στρώματος για το άλμα εις ύψος, καθώς και την αντικατάσταση του ηλεκτρονικού πίνακα στο Κλειστό. Επιτέλους ειδικά για τον δεύτερο, καθώς ο πίνακας εδώ και χρόνια θυμίζει απορρυθμισμένο παιχνίδι της δεκαετίας του '80.
Οταν πάλι η κουβέντα πάει στο θέμα του αθλητικού τουρισμού, τότε τα σχόλια περιττεύουν. Δεν μπορείς να μιλάς για πραγματικές προοπτικές αθλητικού τουρισμού, όταν οι αθλητικές υποδομές της πόλης έχουν φτάσει στα όριά τους για τις ανάγκες των κατοίκων της.
Κι όμως αν η δημοτική αρχή δει το θέμα τόσο της συντήρησης όσο και της ανανέωσης των υποδομών σε σοβαρή βάση, τότε μπορεί να αφήσει σημαντική παρακαταθήκη στην πόλη, πάνω στην οποία μπορούν να “χτιστούν” σημαντικά πράγματα (ανάληψη διεθνών διοργανώσεων, μαζική προσέλκυση ομάδων ή αθλητών για προετοιμασία στην πόλη λόγω και του κλίματος κ.ά.).
Παλαιότερα ένα σλόγκαν έλεγε “Ο αθλητισμός είναι ζωή” και πολύ σωστά, όμως αυτό δεν ισχύει μόνο για τους αθλούμενους, αλλά και για τις πόλεις, που μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες τόσο για τους κατοίκους όσο και για την τοπική οικονομία γενικότερα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 13:45