Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 13:00

Η γραφειοκρατία εμπόδιο στην αλληλεγγύη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η γραφειοκρατία εμπόδιο στην αλληλεγγύη

 

Ενα “κύμα” αλληλεγγύης είναι σε εξέλιξη εδώ και μέρες στην Καλαμάτα, με αφορμή τη σοβαρή περιπέτεια υγείας της 7χρονης Αναστασίας.

Ενός κοριτσιού, που μπορεί οι περισσότεροι να μην το γνωρίζουμε προσωπικά, έχει όμως ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας. Δεκάδες κουμπαράδες αγάπης έχουν στηθεί σε καταστήματα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, αρκετοί φορείς έχουν απευθύνει κάλεσμα στήριξης, ενώ το Σάββατο διοργανώθηκε ραδιομαραθώνιος 4 ωρών για την ευαισθητοποίηση του κοινού.
Εχουν περάσει όμως τόσες ημέρες και ενώ αποδεδειγμένα υπάρχει σοβαρό ζήτημα υγείας -και όπως λένε όσοι ξέρουν κάθε ώρα που περνάει είναι κρίσιμη- ακόμα η γραφειοκρατία δεν έχει επιτρέψει τη δημιουργία του ειδικού ερανικού λογαριασμού.
Είναι απολύτως κατανοητό ότι για τη διενέργεια εράνων θα πρέπει να υπάρξει ένα απολύτως ελεγχόμενο περιβάλλον από τις τράπεζες για να δοθεί το “πράσινο φως”. Αλλωστε κατά το παρελθόν ουκ ολίγες φορές επιτήδειοι έχουν προσπαθήσει να εξαπατήσουν πολίτες προσποιούμενοι τους εκπροσώπους φορέων ή τους συγγενείς δήθεν ασθενών.
Οταν όμως αποδεδειγμένα υπάρχει σοβαρό ζήτημα υγείας, το οποίο μάλιστα αφορά ένα μικρό παιδί, τότε καλό είναι οι διαδικασίες να επισπεύδονται.
Μέχρι τώρα μπορούν να συνδράμουν ουσιαστικά μόνο πολίτες και φορείς από τη Μεσσηνία. Οπως όμως έχει γίνει γνωστό, υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον τόσο από άλλες πόλεις της χώρας όσο και από ομογενείς, οι οποίοι μόνο μέσω ενός ειδικού ερανικού λογαριασμού θα μπορέσουν να βοηθήσουν την οικογένεια της Αναστασίας στον δύσκολο αγώνα που θα δώσουν για τη θεραπεία της στις ΗΠΑ.
Ας ελπίσουμε οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν γρήγορα και όλα να πάνε καλά με την υγεία της Αναστασίας. Αλλά και να μην στέκεται η γραφειοκρατία εμπόδιο στη διάθεση του κόσμου να βοηθήσει, όταν αποδεδειγμένα υπάρχει επείγουσα ανάγκη.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 09:20