Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 13:05

Ας συμπληρωθούν τα ελληνικά κομμάτια  του… παζλ της Αδριατικής Οδού

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι δρόμοι και γενικότερα τα μεγάλα έργα υποδομών ενώνουν, και αυτό συνέβη έπειτα από το χθεσινό δημοσίευμα της “Ε” για τον Δυτικό Άξονα και την ανάγκη κατασκευής του Πάτρα – Τσακώνα, ως τμήματος τόσο του μεγάλου αυτοκινητόδρομου έως την Κακαβιά, όσο και της Αδριατικής Οδού μέχρι το Ντουμπρόβνικ.

Χθες λοιπόν, με αφορμή το δημοσίευμα που περιείχε αποσπάσματα και από ρεπορτάζ του ypodomes.com για το τμήμα Ιωάννινα - Κακαβιά της Ιόνιας Οδού, επικοινώνησε με την “Ε” μέλος της διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη διάσταση που πήρε το θέμα. Σημείωσε δε ότι όλο αυτό αποτελεί έργο ζωτικής σημασίας και ανάπτυξης καθώς όχι μόνο θα ενώσει την Καλαμάτα με τα Ιωάννινα και την Κακαβιά, αλλά θα φέρει τις ελληνικές πόλεις πολύ κοντύτερα στα Δυτικά Βαλκάνια.
Όταν λοιπόν ένα δημοσίευμα αρκεί για να φέρει, έστω και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, πιο κοντά την Καλαμάτα με τα Ιωάννινα, και όταν εύκολα καταλαβαίνεις πόσο η μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου επιθυμεί να προχωρήσει αυτή η φιλόδοξη και μεγάλη παρέμβαση, τότε ίσως γίνεται προφανές ότι και οι κατά τόπους φορείς θα πρέπει να δουν με σοβαρό μάτι τη συνεργασία προς αυτόν το σκοπό.
Και δεν μιλάμε για άλλους από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, όπου πατάει η Αδριατική Οδός επί ελληνικού εδάφους. Τα εντός Ελλάδος εναπομείναντα τμήματα είναι το Τσακώνα - Καλό Νερό, το Καλό Νερό - Πύργος, όπου εκ των πραγμάτων οι παρεμβάσεις θα είναι περιορισμένες λόγω Καϊάφα, και το Ιωάννινα - Κακαβιά.
Καθένα από αυτά τα τμήματα έχει σημαντικές επιμέρους προεκτάσεις με θετικό πρόσημο για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά όλα μαζί αποτελούν κομμάτια ενός παζλ που, αν και όταν συμπληρωθεί, θα αλλάξει πλήρως τον οικονομικό χάρτη του δυτικού τόξου και όχι μόνο.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 13:11