Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 14:03

Εργα για την εκπαίδευση και τα παιδιά με ειδικές ικανότητες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εργα για την εκπαίδευση και τα παιδιά με ειδικές ικανότητες

Στα τόσα θέματα που αναφέρονται στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, υπάρχουν και σημαντικά που μένουν στα αζήτητα, που δεν τυγχάνουν της δημοσιότητας και της προβολής που τους αξίζει.

Στο τελευταίο Συμβούλιο έγιναν δύο σημαντικές αναφορές για το πρώην Πολυκλαδικό, ένα από τα πιο προβληματικά σχολικά κτήρια, για τις κακοτεχνίες του οποίου εδώ και χρόνια κυριαρχούν οι καταγγελίες και τα απαξιωτικά σχόλια. Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ενημέρωσε ότι ο δήμος έχει έτοιμη μελέτη σοβαρών επισκευαστικών παρεμβάσεων, κάτι σαν ανακατασκευή, προϋπολογισμού 3,7 εκ. ευρώ. Για την υλοποίηση του έργου, αν πρόλαβα και κατάλαβα καλά, υπάρχει επαφή με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, που ως δήμαρχος για 13 χρόνια γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την κατάσταση του σχολικού συγκροτήματος και την ανάγκη να γίνει, επιτέλους, το έργο που απαιτείται.
Να υπενθυμίσουμε ότι στο προβληματικό συγκρότημα στεγάζονται το 6ο Λύκειο, το 4ο ΕΠΑΛ, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο το δημόσιο ΙΕΚ, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών. Εκεί υπάρχει και κλειστό γυμναστήριο που εξυπηρετεί και αθλητικά σωματεία της Καλαμάτας.
Η δεύτερη σημαντική αναφορά στη συνεδρίαση αφορούσε το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο, μετά από ερώτηση της συμβούλου Μαρίας Μαλαπάνη, της παράταξης του Βασίλη Τζαμουράνη. Ο δήμαρχος απάντησε ότι έχει βρεθεί οικόπεδο που θα κατασκευαστεί η σημαντική αυτή σχολική μονάδα και αναζητείται χρηματοδότηση. Ο ίδιος έδωσε απαντήσεις σε άλλα θέματα που αφορούσαν το ιδιαίτερο αυτό σχολείο, υποστηρίζοντας ότι κάποιες από τις θέσεις της συμβούλου δεν ίσχυαν στην πράξη.
Πάντως, η ερώτηση επεσήμανε την έλλειψη μιας σύγχρονης και αξιοπρεπούς σχολικής μονάδας για τα παιδιά με αναπηρία, που έχουν δικαίωμα στη μόρφωση και στη ζωή και δεν πρέπει να αποκλειστούν και να κλειστούν στα σπίτια τους, όταν τελειώσουν το Ειδικό Δημοτικό και δεν θέλουν να πάνε στο Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήρι στα Ακοβίτικα, στην Αγία Κυριακή.
Η ερώτηση υπενθύμισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει προγραμματίσει και περιμένει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή ενός σύγχρονου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, σε δημοτικό οικόπεδο ανατολικά της Τέντας. Και αυτό γιατί το υφιστάμενο σχολείο στο σχολικό συγκρότημα της Βασ. Γεωργίου στα Γιαννιτσάνικα έχει ανεπαρκείς χώρους και ασφυκτιά.
Είναι έργα σημαντικά, προτεραιότητες για την Καλαμάτα, την εκπαίδευση και τα παιδιά με ειδικές ικανότητες: Η ανακατασκευή του πρώην Πολυκλαδικού και η κατασκευή των δύο Ειδικών Σχολείων.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 13:03