Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 13:00

Ο κορονοϊός είναι πρόβλημα, αλλά όχι ταμπού

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ο κορονοϊός είναι πρόβλημα, αλλά όχι ταμπού

Ανηφορικός είναι ακόμα ο δρόμος της πανδημίας και στη χώρα μας, καθώς αν και τα κρούσματα παρουσιάζουν ελαφρά πτωτική τάση, οι καθημερινοί αριθμοί των ατόμων που καταλήγουν, αλλά και όσων διασωληνώνονται μόνο τρόμο προκαλούν.

Εν μέσω συζητήσεων για το πολυπόθητο εμβόλιο και κάποιας... πλειοδοσίας που λαμβάνει χώρα από τις φαρμακευτικές εταιρείες για το ποιο σκεύασμα θα είναι πιο αποτελεσματικό και πιο γρήγορα διαθέσιμο, το μόνο που μπορούμε εμείς ως πολίτες να κάνουμε είναι να τηρούμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Όχι όμως για να μην “τσιμπήσουμε” απλώς κανένα 300άρι ως πρόστιμο, αλλά για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τον κοινωνικό μας περίγυρο. Συνθήκη απαραίτητη για να φθάσουμε μία ώρα αρχύτερα στην άκρη του τούνελ και με τις λιγότερο δυνατές συνέπειες. 

Η μεγάλη αύξηση των ημερήσιων θανάτων αλλά και η αριθμητική πορεία των διασωληνωμένων έχουν τις τελευταίες ημέρες αρχίσει να περιορίζουν σε κάποιο βαθμό και τις φωνές αντίδρασης περί... ηθοποιών, απάτης κ.ά., καθώς μέρα με την ημέρα αυξάνονται οι πιθανότητες να νοσεί από τον ιό κάποιος από το στενό ή ευρύτερο κύκλο μας.
Τι γίνεται όμως με αυτούς, που νοσούν; Αρκετοί επιλέγουν να το κοινοποιήσουν δημοσίως, σε μία προσπάθεια να ενημερώσουν τον περίγυρό τους για ό,τι βιώνουν και έτσι κατ' επέκταση να τους προστατεύσουν, αν τυχόν έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους. Αλλά και για να δείξουν πιθανόν ότι παρότι οι ίδιοι πρόσεχαν, δεν απέφυγαν τον κορονοϊό.
Υπάρχουν όμως και ορισμένοι, που έχουν βγει θετικοί, αλλά για δικούς τους λόγους όχι μόνο δεν το διατυμπανίζουν (σεβαστή προσωπική επιλογή), αλλά προσπαθούν επιμελώς να το αποκρύψουν, λες και πρόκειται για κάποιο κοινωνικό στίγμα.
Με τέτοιου είδους τακτικές μόνο επικίνδυνοι μπορούν να γίνουν για τους υπολοίπους, πολλώ δε μάλλον σε περιπτώσεις, όπου νοσούντες “συλλαμβάνονται” να μαζεύουν ελιές στα χωράφια τους ή να σουλατσάρουν στην παραλία στέλνοντας... 6! Συμπεριφορές, σαν κι αυτές που προσφάτως κατήγγειλε δημοσίως ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας.
Όσοι νοσούν θα πρέπει να δείχνουν υπεύθυνη στάση, να ενημερώνουν, να αναρρώνουν σε κατ' οίκον περιορισμό, αν φυσικά δεν χρήζουν νοσηλείας και να προετοιμάζονται, ώστε μετά από το προβλεπόμενο διάστημα να επιστρέψουν στη δική τους κανονικότητα. Κάθε άλλη συμπεριφορά σε βάρος του κοινωνικού συνόλου δεν μπορεί να είναι αποδεκτή.
Ο κορονοϊός είναι πρόβλημα, ενίοτε μεγάλο, αλλά σε καμία περίπτωση ταμπού!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 08:02