Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 13:14

Το δάνειο για τις διανοίξεις στην Παραλία ανοίγει δρόμους ανάπτυξης

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Το δάνειο για τις διανοίξεις στην Παραλία ανοίγει δρόμους ανάπτυξης

Επιφυλάξεις για το δάνειο των 4 εκ. ευρώ που προγραμματίζει να πάρει ο Δήμος Καλαμάτας για διανοίξεις δρόμων στην Παραλία, εκφράστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Θεμιτές, καθώς ο δήμος έχει στην πλάτη του και άλλα δάνεια και με τις διαδοχικές κρίσεις τα τελευταία χρόνια κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αν ο δήμος θα εξακολουθήσει να αντέχει οικονομικά και να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του.

Οι διανοίξεις των δρόμων αυτών στην Παραλία της Καλαμάτας θα έπρεπε να είχαν γίνει χθες. Την εποχή των παχιών αγελάδων και της ευημερίας, καθώς η ανάπτυξη της Παραλίας είναι προτεραιότητα για την Καλαμάτα του μέλλοντος. Να μην ξεχνάμε ότι οι συγκεκριμένες διανοίξεις αφορούν εκκρεμότητες του σχεδίου του 1905. Η Καλαμάτα του 21ου αιώνα, πόλη ευρωπαϊκή, δεν έχει λύσει ακόμα βασικά ζητήματα του περασμένου αιώνα.
Γι’ αυτό το συγκεκριμένο δάνειο είναι απαραίτητο, πραγματικά αναπτυξιακό. Θα έπρεπε να είχε ληφθεί εδώ και καιρό. Οι διανοίξεις της Βουλγαροκτόνου, της Κορώνης και των άλλων δρόμων της περιοχής, θα αλλάξουν την εικόνα της. Θα βελτιώσουν ξεκάθαρα την κυκλοφορία στην πιεσμένη το καλοκαίρι παραλιακή περιοχή, θα δώσουν θέσεις στάθμευσης, θα την κάνουν πιο ελκυστική και θα ανεβάσουν την αξία της περιοχής. Θα ανοίξουν το δρόμο για την κυκλοφοριακή ανασυγκρότηση, για την αξιοποίηση υποβαθμισμένων κοινόχρηστων χώρων που θα μετατραπούν σε χώρους στάθμευσης. Εξελίξεις που θα αποσυμφορήσουν τη Ναυαρίνου και θα την κάνουν πιο ανθρώπινη και πιο ελκυστική, κατά την επιβαρυμένη περίοδο του καλοκαιριού. Οι διανοίξεις των δρόμων θα φέρουν πιο κοντά την έναρξη της συζήτησης και της διαβούλευσης για την προοπτική της Ναυαρίνου και την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου.
Μπορεί το 2021 να υλοποιηθεί το έργο της ανάπλασης και της μονοδρόμησης της Ναυαρίνου, στο μικρό κομμάτι μεταξύ Φαρών - Ακρίτα, όμως η προοπτική του παραλιακού μετώπου δεν μπορεί να περιοριστεί. Και δεν μπορεί να περιμένει την ολοκλήρωση της πολεοδόμησης της Ανατολικής Παραλίας, που θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση της διάνοιξης της Κρήτης.
Οι διανοίξεις θα επισπεύσουν τις εξελίξεις στο πιο ελκυστικό τμήμα της πόλης, το προικισμένο από τη φύση, που φέρνει πλούτο στην κοινωνία και την οικονομία. Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε μια πολύ σημαντική απόφαση και οφείλει να προχωρήσει με θάρρος, χωρίς αναστολές κι εμμονές στο κυνήγι και στην αξιοποίηση των προκλήσεων που ανοίγονται.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 08:02