Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 15:16

Κανείς δεν θυμάται τις πρωθυπουργικές δεσμεύσεις;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του διεθνούς αεροδρομίου Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, του ταχύτερα αναπτυσσόμενου αεροδρομίου της Ευρώπης κατά τα τελευταία χρόνια, περιμέναμε στη Μεσσηνία.

Δικαιολογημένα, γιατί την αναβάθμιση την είχε υποσχεθεί στην Καλαμάτα, σε σημαντική εκδήλωση ενώπιον επιχειρηματιών, επενδυτών, εκπροσώπων θεσμικών φορέων, ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ομως, μας προέκυψε η λειτουργία Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων από ισραηλινή εταιρεία, στο αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ. Κέντρο που συζητιόταν τα τελευταία χρόνια, είναι αλήθεια, αλλά πιστεύαμε ότι προτεραιότητα του τόπου μας είναι η τουριστική ανάπτυξη, όπως η κεντρική εξουσία και οι τοπικές αρχές έχουν αποδεχθεί και συνομολογήσει.

Απλά θα θυμίσω το ρεπορτάζ της “Ε” στις 19 Οκτωβρίου 2019, για το θέμα του αεροδρομίου της Καλαμάτας:
«Με δύο σημαντικές ειδήσεις για τη Μεσσηνία συνοδεύτηκε η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα πλαίσια της εκδήλωσης του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας με θέμα "Οι μεγάλες επενδύσεις ως καταλύτης για ανάπτυξη και καλές δουλειές για όλους: Το παράδειγμα της Costa Navarino στη Μεσσηνία".
Ο κ. Μητσοτάκης μετά την... πάσα που λίγο νωρίτερα έδωσε κατά την δική του ομιλία ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα κινηθούν οι διαδικασίες για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας κατά τα πρότυπα των υπολοίπων 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Τόνισε όμως ότι "για το ταχύτερα αναπτυσσόμενο περιφερειακό αεροδρόμιο της χώρας", οι διαδικασίες θα είναι ξεχωριστές από τα υπόλοιπα...».
Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε: «Στο ζήτημα του αεροδρομίου πολύ σύντομα θα πάρουμε τις οριστικές μας αποφάσεις και, μέσα από ένα σχήμα σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μόνο του, ανεξάρτητο, θα μπορέσει να γίνει αντικείμενο μιας καινούργιας διαδικασίας, μιας σύμβασης παραχώρησης αντίστοιχης με αυτή που υπεγράφη για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, έτσι ώστε το πιο δυναμικό περιφερειακό αεροδρόμιο της χώρας να μπορέσει να προσελκύσει τις επενδύσεις που χρειάζεται για να μπορέσει να οδηγήσει όλη την ευρύτερη περιοχή της νότιας Πελοποννήσου σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης».
Η αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας είναι εθνικό, υπερκομματικό ζήτημα. Και αυτό γιατί την είχε υποσχεθεί και ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας τις εργασίες του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου στην Τρίπολη στις 27 Φεβρουαρίου 2018. Κλείνοντας την ομιλία του σημείωσε: «Τέλος, ολοκληρώνω τα σχετικά με τις υποδομές με δύο ακόμα σημαντικά έργα για την Πελοπόννησο. Το πρώτο είναι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Θα αναβαθμιστεί σε ένα διεθνές αεροδρόμιο στο πρότυπο του αεροδρομίου του Καστελίου. Ενα σημαντικό έργο που θα κάνει τη Μεσσηνία και κατ’ επέκταση την Πελοπόννησο διεθνή τουριστικό προορισμό».
Μετά απ’ αυτά, μπορεί κανείς αιρετός της Μεσσηνίας να μην αντιδράει; Να περιμένει απλώς τις εξηγήσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας; Να μη θυμίζει τις πρωθυπουργικές δεσμεύσεις, νυν και τέως;

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 08:57