Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 22:06

Αναγκαία η αναμόρφωση της Αναγνωσταρά

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

 

Νέα εικόνα θα επιχειρήσει να δώσει η δημοτική αρχή στην οδό Αναγνωσταρά στο κέντρο της Καλαμάτας, με τις παρεμβάσεις που ξεκινούν προσεχώς.

Σε έναν δρόμο με σημαντική εμπορική δραστηριότητα, που μπορεί να βρίσκεται μία ανάσα από την... κοσμοπολίτικη Αριστομένους, αλλά που εδώ και πολλά χρόνια η εικόνα της μόνο τιμητική δεν είναι για την πόλη.

Οι εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΗ θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα και θα ακολουθήσει σειρά παρεμβάσεων στο δίκτυο ύδρευσης, στα όμβρια, στον ηλεκτροφωτισμό, ενώ θα τοποθετηθούν στο οδόστρωμα και έγχρωμοι κυβόλιθοι. Ανακοινώθηκε μάλιστα ότι τα έργα θα γίνουν σε δύο φάσεις (Βαλαωρίτου - Νικηταρά και Νικηταρά - 23ης Μαρτίου), προφανώς για τον περιορισμό της ταλαιπωρίας πολιτών και επαγγελματιών, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Αύγουστο. Ας ελπίσουμε όλο το έργο να κινηθεί αυστηρά εντός αυτού του χρονικού πλαισίου, καθώς κάθε νέα παράταση σε αυτό τον δρόμο θα έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις από τις καθυστερήσεις στα έργα της Ιατροπούλου.

Παράλληλα η τοποθέτηση κυβόλιθων επί του οδοστρώματος δίνει ενδεχομένως τη δυνατότητα προσωρινής πεζοδρόμησης ορισμένων τμημάτων σε κάποιες περιόδους. Η συζήτηση για τυχόν πεζοδρόμηση σε πιο μόνιμη βάση μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς όπως έχουν σημειώσει και παλιότερα μόνο μία νέα πλήρης κυκλοφοριακή μελέτη μπορεί (και πρέπει) να δείξει την εικόνα που θα πρέπει να έχει η πόλη της επόμενης δεκαετίας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Αναγνωσταρά, αλλά και άλλοι δρόμοι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, έχει έρθει ώρα να αλλάξουν, ώστε να αναδειχθεί στη σωστή της βάση και η εμπορική δραστηριότητα που υπάρχει και παράλληλα να δημιουργηθούν και νέες... πιάτσες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία μιας πόλης.