Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 22:51

Τι γίνεται με την αξιοποίηση του στρατοπέδου Καλαμάτας;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τι γίνεται με την αξιοποίηση του στρατοπέδου Καλαμάτας;

Τη δημιουργία ενός μεγάλου Κυβερνητικού Πάρκου, που θα στεγάσει 9 υπουργεία σε μία έκταση 80 στρεμμάτων στις παλιές εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό και παράλληλα την απόδοση 40 στρεμμάτων στο κοινό ως δημόσιου χώρου, εξήγγειλε το Σάββατο η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα στην Καλαμάτα έχει “παγώσει” το θέμα της αξιοποίησης των 220 στρεμμάτων του στρατοπέδου, που πλέον στην πράξη χρησιμοποιείται μία πολύ μικρή του έκταση για τις στρατιωτικές ανάγκες.
Στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν κάποιοι φρόντισαν σκοπίμως να δημιουργήσουν τη φημολογία ότι είναι δήθεν αποφασισμένο να δημιουργηθεί εκεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και έπειτα με παρεμβάσεις και δικές τους πιέσεις κατάφεραν να το αποτρέψουν. Και έχουμε φθάσει τώρα το στρατόπεδο αφενός να έχει σταματήσει να λειτουργεί ως κέντρο νεοσυλλέκτων, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων, και από την άλλη να υπάρχει μία τεράστια έκταση στις παρυφές της πόλης και δίπλα στον περιφερειακό, για την οποία να μην υπάρχει κανένα πλάνο μελλοντικής αξιοποίησης.
Υπάρχει σκέψη να γίνει πάρκο; Αθλητικές εγκαταστάσεις; Διοικητικό κέντρο; Να αξιοποιηθεί τουριστικά; Κάποιος συνδυασμός των παραπάνω ή οτιδήποτε άλλο; Ό,τι κι αν έχει να προτείνει κάποιος, θα πρέπει να ανοίξει σοβαρά αυτή η συζήτηση στην πόλη και να υπάρξουν σαφείς τοποθετήσεις. Σίγουρα πάντως με το να παραμένει ο χώρος στη σημερινή κατάσταση, η πόλη και οι πολίτες της δεν έχουν να κερδίσουν κάτι.
Ας μη μείνει λοιπόν όλη αυτή η έκταση… ανενεργή ως ανάμνηση όλων όσοι κάποτε περάσαμε από εκεί ως στρατιώτες, αλλά ας βρεθεί κατάλληλη και επωφελής λύση για το κοινό καλό.