Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021 21:36

Να ανοίξει η συζήτηση για το περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Καλαμάτας και της ΔΕΥΑΚ για τη μετεγκατάσταση των συνεργείων τους, ενέκρινε το Μάρτιο η Οικονομική Επιτροπή του δήμου. Οπως τονίστηκε, η μετεγκατάσταση που θα χρειαστεί χρόνο και θα πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια, θα ανοίξει το δρόμο για την απελευθέρωση του χώρου των συνεργείων και την αξιοποίησή του για τη δημιουργία του περιβαλλοντικού πάρκου του Νέδοντα. Τα συνεργεία πρόκειται να μετεγκατασταθούν σε χώρο της ΔΕΥΑΚ, κοντά στη ΜΟΛΑΚ.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής είναι η πρώτη ουσιαστική κίνηση για τη δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου του Νέδοντα. Και πρέπει να έχει συνέχεια, να μη μείνει στα λόγια και στα χαρτιά.

Το πάρκο του Νέδοντα είναι από τα σημαντικά θέματα της πόλης και πρέπει να προωθηθεί, όπως είχαν δεσμευτεί προεκλογικά η δημοτική αρχή και όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για πάρκο, σε πρώτη φάση, στην ανατολική πλευρά του χειμάρρου, από το Ανοιχτό Θέατρο έως το γήπεδο “Γιώργος Λουκαρέας” και το πεδίο βολής. Πρόκειται για μια περιοχή με μοναδική φυσική ομορφιά που έχει βάναυσα πληγωθεί από τα συνεργεία του δήμου και της ΔΕΥΑΚ. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην περιοχή παραμένει και ο μοναδικός χώρος του δήμου για την εναπόθεση κλαδεμάτων.

Το έχουμε επισημάνει και πάλι ότι μέσα στο 2021 θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το περιβαλλοντικό πάρκο, για το τι πρέπει να γίνει στην περιοχή. Να ξεκινήσει η διαβούλευση που θα οδηγήσει σε αποφάσεις για το μέλλον της. Να ξεκαθαρίσει αν πρέπει να τροποποιηθεί το ΓΠΣ που προβλέπει εκεί το νέο νεκροταφείο και την παραμονή του πεδίου βολής. Να αποφασιστεί πώς θα υλοποιηθεί η δημιουργία του περιβαλλοντικού πάρκου. Να συμφωνηθεί αν και πώς θα γίνει μελέτη για την αναβάθμιση και την ανάδειξη του χώρου.

Και να μην ξεχνάμε ότι στην αρχή του πάρκου φτιάχνεται και θα λειτουργεί το Ανοιχτό Θέατρο, ο πιο σημαντικός ανοιχτός πολιτιστικός χώρος της Καλαμάτας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021 21:45