Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 20:26

Ποια μπορεί να είναι τα «καλά νέα» για το Καλό Νερό - Τσακώνα;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Γράφει ο Δημήτρης Πλεμμένος

Την ελπίδα και την πεποίθηση ότι “σύντομα θα ακούσουμε καλά νέα” για τον δρόμο Καλό Νερό - Τσακώνα εξέφρασε προ ημερών από την Κυπαρισσία ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λαμπρόπουλος. Οτιδήποτε κι αν γίνει φυσικά θα γίνει μετά τα νέα που αναμένονται για το πολύπαθο Πάτρα - Πύργος.

Ποια όμως μπορεί να είναι τα καλά νέα που πρέπει να περιμένουμε; Με δεδομένο ότι το τμήμα Πύργος - Καλό Νερό δεν μπορεί να γίνει αυτοκινητόδρομος για τους γνωστούς περιβαλλοντικούς λόγους στον Καϊάφα, αλλά και λόγω της κινητικότητας του τελευταίου διαστήματος γύρω από τον σιδηρόδρομο, κάποιοι υποστηρίζουν ότι η λύση αυτοκινητόδρομου στο Καλό Νερό - Τσακώνα χάνει πόντους. Παράλληλα στη συζήτηση έχει μπει και το ενδεχόμενο κατασκευής αυτοκινητόδρομου, που θα ενώνει τον “Μορέα” στο ύψος της Μεγαλόπολης με την Ολυμπία Οδό στην Αρχαία Ολυμπία, που όπως έχει αναλυθεί και παλαιότερα έχει τα δικά του ιδιαίτερα οφέλη.

Μπορεί λοιπόν η Μεσσηνία και ιδιαίτερα η περιοχή της Τριφυλίας να ελπίζει ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για αυτοκινητόδρομο στο Καλό Νερό - Τσακώνα ή μήπως τελικά τα “καλά νέα” θα είναι μία ευρείας κλίμακας βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου; Έχουμε άλλωστε επισημάνει ότι από την περιοχή της Τριφυλίας, που κανονικά θα έπρεπε να έχει πάρει… επ’ ώμου το θέμα της κατασκευής αυτοκινητόδρομου στο Καλό Νερό - Τσακώνα -που μεταξύ άλλων θα μείωνε και την απόσταση από την Καλαμάτα και άλλες περιοχές του νομού- μέχρι τώρα παρατηρούνται “χλιαρές” διεκδικήσεις.

Την ίδια ώρα λόγω της απολιγνιτοποίησης και των συνθηκών που διαμορφώνονται στη Μεγαλόπολη, υπάρχουν αρκετοί που βλέπουν ότι το σενάριο της σύνδεσης με την Αρχαία Ολυμπία πιθανόν να υπερέχει σε πιθανότητες.

Ας περιμένουμε λοιπόν, καθώς με την προαναγγελθείσα άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών για το Πάτρα - Πύργος, έπεται λογικά και η ενημέρωση για τα υπόλοιπα εκκρεμή οδικά τμήμα του Νότου, που ας μην ξεχνάμε ότι αποτελούν τη νότια απόληξη της Αδριατικής Οδού.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 20:11