Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 22:25

Πολιτισμός, αλλά να μη χάσουμε την μπάλα

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κάπως απότομα άρχισαν εδώ και λίγες μέρες οι πολιτιστικές διοργανώσεις να “επανασυστήνονται” στο κοινό και να καθιστούν κι αυτό το καλοκαίρι την Καλαμάτα μια πόλη γεμάτη από ενδιαφέρουσες προτάσεις για θέατρο, σινεμά, χορό κ.λπ.

Οι καλλιτεχνικές σχολές του δήμου, τα πολιτιστικά σωματεία, οι φυσιολατρικοί σύλλογοι, οι παραγωγές από την Αθήνα, προσθέτουν στο ημερολόγιό μας πλήθος από ωραίες ιδέες – όμως όλα αυτά καλό είναι να διεξαχθούν με προσοχή.
Τόσο ο Δήμος Καλαμάτας, όσο και όλες οι ιδιωτικές παραγωγές, αποστέλλουν συγκεκριμένες οδηγίες σε κάθε ενημέρωση - δελτίο Τύπου. Εγκαιρη αγορά εισιτηρίων, αναμονή και σταδιακή είσοδος στο χώρο, αποστάσεις, μάσκες, δεν είναι σε καμία περίπτωση “λόγια του αέρα”. Ούτε πρέπει κανείς από εμάς να επαναπαυθεί, αν ο ίδιος ή ο διπλανός του είναι εμβολιασμένος ή αν έχει ήδη νοσήσει στο παρελθόν.
Τώρα είναι που όλοι πρέπει να δείξουμε την υπευθυνότητα που πρέπει. Τώρα είναι που πρέπει να μείνουμε σπίτι αν έχουμε κάποιο σύμπτωμα ή αν είχαμε κάποια επαφή με πιθανό κρούσμα, όσο μεγάλη κι αν είναι η επιθυμία μας να δούμε το Φεστιβάλ Χορού ή τον αγαπημένο μας τραγουδιστή στο Κάστρο. Η προσωπική μας ευχαρίστηση και η ανάγκη για επαφή με κάθε μορφή τέχνης δεν πρέπει να βάλει σε ρίσκο τους συνανθρώπους μας.
Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε τον… εθελοντισμό μας, χαρίζοντας το εισιτήριό μας σε κάποιον άλλο αν χρειαστεί. Ο πολιτισμός δεν θα χάσει αν δεν δώσει το “παρών” η αφεντιά μας στις εκδηλώσεις.
Υπευθυνότητα και σύνεση, σε όλες μας τις αποφάσεις. Αυτή είναι η μέγιστη πράξη πολιτισμού προς τον διπλανό μας.