Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 17:31

Η Καλαμάτα να μην ξεχάσει την Αναστασία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 

 

Το τελευταίο “αντίο” είπε η Καλαμάτα την Κυριακή στη μικρή Αναστασία. Μία ψυχή, που με τον αγώνα που έδωσε η ίδια και η οικογένειά της, μας έκανε όλους να κινητοποιηθούμε για να μπορέσει το κορίτσι να εξαντλήσει κάθε περιθώριο ζωής.

Η είδηση του θανάτου της Αναστασίας την προηγούμενη εβδομάδα έπεσε σαν… βόμβα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και όχι μόνο, καθώς οι περισσότεροι είχαμε την πεποίθηση ότι αργά αλλά σταθερά το κοριτσάκι θα μπορέσει να βγει νικήτρια από όλο αυτό.

Μπορεί η μικρή να έχει πλέον ταξιδέψει για τη γειτονιά των αγγέλων, όμως είναι σίγουρο ότι η μάχη της θα μείνει ζωντανή για χρόνια. Κι αυτό διότι κατάφερε να ενώσει πολύ κόσμο εντός και εκτός Μεσσηνίας, ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα για τη θεραπεία της στις ΗΠΑ. Κατάφερε ουσιαστικά να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά αλληλεγγύης σε έναν κόσμο που έχει μάθει δυστυχώς να κινείται στον …αυτόματο χωρίς να βλέπει το πρόβλημα της διπλανής πόρτας. Μέχρι να τον “επισκεφθεί” και τον ίδιο και να νιώσει την απόγνωση της μη βοήθειας. Η Αναστασία κατάφερε να κάνει τον κόσμο να σκεφτεί διαφορετικά και έτσι όπως θα θυμάστε για αρκετό καιρό ανοίχτηκε μία μεγάλη αγκαλιά.

Κάθε απώλεια είναι βαριά, αλλά όταν πρόκειται για παιδί είναι αβάσταχτη. Μπορεί όμως αυτός ο μεγάλος αγώνας να αποτελέσει το φως για να σωθούν άλλες παιδικές ψυχές, που ίσως στο μέλλον βρεθούν σε δυσμενή θέση. Οπως παλαιότερα το αθώο χαμόγελο του 10χρονου Ανδρέα Γιαννόπουλου, που μετατράπηκε στο “Χαμόγελο του Παιδιού” και από τότε έχουν σωθεί με διάφορους τρόπους παιδιά διαφόρων ηλικιών. 

Η Καλαμάτα δεν πρέπει να ξεχάσει την Αναστασία, καθώς μέσα από όλα όσα πέρασε έστειλε τα δικά της μαθήματα ζωής. Από το οικογενειακό της περιβάλλον εκφράστηκε η επιθυμία να δημιουργηθεί ένας κήπος στη μνήμη της. Ας βοηθήσουμε λοιπόν όλοι για να μείνουν ζωντανά τα μηνύματα που έστειλε η Αναστασία με τον αγώνα της...