Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 22:47

Χωρίς ουσιαστική εξέλιξη για τις υποδομές η επίσκεψη Μητσοτάκη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Με σαφή προσανατολισμό στον αγροτικό τομέα, όπως φαινόταν κι από την αρχή μέσα από το πρόγραμμα, και χωρίς κάποια ουσιαστική εξέλιξη για τα έργα υποδομής της Μεσσηνίας, πέρασε η χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στον νομό.

Όσον αφορά τα έργα υποδομής ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο ο ανταγωνιστικός διάλογος για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και πάει προς ολοκλήρωση έως το τέλος του έτους, ενώ αναφέρθηκε εκ νέου στην απόφαση να δημοπρατηθεί μόνο του το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Όταν στις 18 Μαΐου, έπειτα από την παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στο Μαξίμου, προαναγγέλθηκε η παρουσία του πρωθυπουργού εντός του Ιουλίου στην Πελοπόννησο, καλλιεργήθηκαν μάλλον μεγαλύτερες προσδοκίες για τις εξαγγελίες που θα γίνονταν για σημαντικά έργα υποδομής.
Από ό,τι φαίνεται δεν υπήρξε κάποια σαφής αναφορά στο οδικό τμήμα Τσακώνα - Καλό Νερό, ούτε και στο Μεγαλόπολη - Αρχαία Ολυμπία, που αμφότερα μπορούν να συνδέσουν τον αυτοκινητόδρομο Α7 του “Μορέα” με τον Δυτικό Άξονα. Ούτε για τα πλάνα ανάπτυξης του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο, που αρκετά έχουν ειπωθεί τους τελευταίους μήνες, ούτε όμως και για το φυσικό αέριο, αν και για αυτό φαίνεται πως έχει ήδη δρομολογηθεί η λύση που επιθυμεί η Περιφέρεια (Καλαμάτα - Σπάρτη - Άργος - Ναύπλιο στη ΔΕΔΑ και Μεγαλόπολη - Τρίπολη - Κόρινθος στη Hengas).
Το ότι δεν υπήρχαν και πολλά νεότερα για τα έργα υποδομής το μαρτυρά και η απουσία του αρμόδιου υπουργού Κώστα Αχ. Καραμανλή, σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του, που συνόδευσαν χθες τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε Μεσσηνία και Αρκαδία.
Η Πελοπόννησος και η Μεσσηνία ειδικότερα εξακολουθούν πάντως να περιμένουν νέα για όσα δεν ακούστηκαν χθες, πολύ απλά διότι αποτελούν σοβαρά ζητήματα που αναμφισβήτητα θα δημιουργήσουν σκηνικό ανάπτυξης στην πράξη και όχι επί χάρτου!