Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 22:01

Τι πρέπει να φέρει η επίσκεψη Χρυσοχοΐδη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Τι πρέπει να φέρει η επίσκεψη Χρυσοχοΐδη

Στην Καλαμάτα πρόκειται να βρεθεί αύριο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τα επίσημα... εγκαίνια του Ενιαίου Συντονιστικού Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας. Μία επίσκεψη, που αναμένεται εδώ και αρκετό καιρό και η οποία ουσιαστικά είχε συνδεθεί εξ αρχής με την έναρξη λειτουργίας της νέας αυτής υπηρεσίας. 

Η λειτουργία του Συντονιστικού μόνο ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς μπορεί να επιτρέψει μεταξύ άλλων να ξεπεραστούν τα εμπόδια της ασυνεννοησίας ή της μη διάθεσης συνεργασίας ανάμεσα στην Ελληνική και τη Δημοτική Αστυνομία.

Όπως σημειώσαμε και χθες στη στήλη “Πρόσωπα και Πράγματα” της “Ε”, αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι να δοθούν στη δημοσιότητα εκ μέρους του υπουργού ή των επιτελών της Ελληνικής Αστυνομίας τα αριθμητικά στοιχεία παραβατικότητας που οδήγησαν στην απόφαση ίδρυσης του Συντονιστικού. Αλλά και οι στόχοι για τη λειτουργία του τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο, ώστε στη συνέχεια να υπάρχει η δυνατότητα ουσιώδους αξιολόγησης των αποτελεσμάτων. Ετσι θα είναι πιο εύκολο να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις, εάν δεν έχουν επιτευχθεί οι επιθυμητοί στόχοι.

Σε κάθε άλλη περίπτωση και εφόσον από το στόμα του υπουργού ακουστούν τα τετριμμένα λόγια της πρόθεσης της Πολιτείας για την καταπολέμηση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας και για το πόσο κοντά στον πολίτη βρίσκεται το συντεταγμένο κράτος, δεν θα έχουμε να κερδίσουμε κάτι περισσότερο ως περιοχή από τη σημερινή κατάσταση.

Επίσης είναι σημαντικό οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας να αδράξουν την ευκαιρία και να θέσουν και δημοσίως τα ζητήματα της υποστελέχωσης συγκεκριμένων υπηρεσιών, τα οποία αφενός έχουν πρακτική χρησιμότητα και αφετέρου αποτελούν συχνά τη βασική δικαιολογία για την αδυναμία επέμβασης σε περιπτώσεις που οι πολίτες ζητούν τη βοήθειά τους.