Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 22:33

Ο αθλητισμός ως εργαλείο ανάπτυξης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αρθρο του Δημήτρη Πλεμμένου

Σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις έλαβαν χώρα τα τελευταία 24ωρα στη Νότια Πελοπόννησο, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά ότι η περιοχή μπορεί και πρέπει να επενδύσει στον αθλητισμό ως αναπτυξιακό εργαλείο.
Στη Μεγαλόπολη διεξήχθη το Σαββατοκύριακο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross με συμμετοχές αθλητών από 23 χώρες, ενώ επί 4 ημέρες στη Μεσσήνη έγινε διεθνές τουρνουά εθνικών ομάδων U15 με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Πολωνίας, της Κροατίας και της Βόρειας Μακεδονίας. Διοργανώσεις που, αν και στο ρυθμό του κορονοϊού, έδωσαν η καθεμία στην περιοχή όπου έγινε ένα ιδιαίτερο χρώμα και συγκέντρωσε για λίγες ημέρες αρκετούς επισκέπτες.
Τόσο οι 110 συμμετοχές στη Μεγαλόπολη όσο και οι πολυμελείς αποστολές των ομάδων μπάσκετ μαζί με τα αντίστοιχα τεχνικά επιτελεία και τους συνοδούς, αποτέλεσαν μία μικρή απόδειξη των προοπτικών που έχει ο αθλητισμός ως μορφή τουρισμού.
Την ίδια ώρα, μετά τη χθεσινή τεράστια επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου με την κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου στο μήκος, αρκετοί θυμήθηκαν ότι ο Έλληνας πρωταθλητής είχε επιλέξει την Καλαμάτα για μίνι προετοιμασία τον Απρίλιο. Κάτι που γινόταν πιο εντατικά τα προηγούμενα χρόνια και που επίσης δείχνει ότι η Καλαμάτα μπορεί να αναδειχθεί σε ένα κέντρο προπονητικού τουρισμού, ακόμα και για αθλητές σε κορυφαίο επίπεδο.
Όλα αυτά φυσικά, εκτός από τις όποιες διαπιστώσεις, απαιτούν συντονισμένο σχέδιο και πάνω από όλα τις απαραίτητες υποδομές, που θα μπορέσουν τα επόμενα χρόνια όχι απλώς να καλύψουν τις τοπικές ανάγκες (που είναι αρκετές), αλλά να θέλξουν και επαγγελματίες του αθλητισμού να επιλέξουν την ευρύτερη περιοχή για προετοιμασία ή διεθνείς διοργανώσεις.